1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji Bakanlığı’nda görevde yükselme için 6 ay çalışmış olmak yetecek

Enerji Bakanlığı’nda görevde yükselme için 6 ay çalışmış olmak yetecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personelinin unvan değişikliği ve görevde yükselme için istenen Bakanlık’ta iki yıl çalışmış olma şartı 6 aya indirildi.

Enerji Bakanlığı’nda görevde yükselme için 6 ay çalışmış olmak yetecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personelinin unvan değişikliği ve görevde yükselme için istenen Bakanlık’ta iki yıl çalışmış olma şartı 6 aya indirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlayan Yönetmelik’teki değişikliğe göre Bakanlık personeliyle ilgili her türlü tasarrufu bundan böyle Personel Dairesi değil, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapacak.  

Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a dayanarak hazırlanan yönetmelik, değişiklikle beraber hukuki dayanağını 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nden alacak. 

Değişiklik ayrıca, görevde yükselme sınavı sonucu atanacaklarda aranacak genel şartlar arasında sayılan; en az iki yıl Bakanlık’ta çalışmış olma şartını da 6 aya indirdi. 

Yönetmelikte; “Yazılı sınav” başlıklı 12’inci madde ve “Unvan değişikliğine ilişkin esaslar” başlıklı 20’nci maddede geçen “Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü” ibareleri de yürürlükten kaldırıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler