1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Girişim Sermayesi Fonu kurulacak

Enerji Girişim Sermayesi Fonu kurulacak

Ekonominin temel yapı taşı olan enerji sektöründe yatırımlar için Enerji Girişim Sermayesi Fonu kurulacak.

Enerji Girişim Sermayesi Fonu kurulacak

Enerji Günlüğü - Ekonominin temel yapı taşı olan enerji sektöründe yatırımlar için Enerji Girişim Sermayesi Fonu kurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedefleri doğrultusunda hayata geçirilecek yeni reform paketini açıkladı. Açıklanan Ekonomi Reform Paketi’nde Bu yıl atılacak adımları içeren Yapısal Dönüşüm Adımları 2019’da enerji sektörünü yakından ilgilendiren bir madde de yer aldı. Reformların başında finansal sektör geliyor. Bu çerçevede ekonominin motor sektörü enerji sektörü finansmanı için de bu yıl içinde Enerji Girişim Sermaye Fonu kurulacak.

Bakan Albayrak reform paketi açıklamasında konuya ilişkin, “Kamunun olmadığı bir yapıda önem teşkil eden iki sektörde sorunlu varlıkları borç hisse takasıyla dışarı çıkaracak ve bankalarımızın bilançolarını daha iyi bir hale getireceğiz. Bunun için enerji girişim sermaye fonu ve gayri menkul fonunu gündemimize aldık” dedi. 

Üç yıllık Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde cari açığın düşürülmesi için ilaç, petrokimya, enerji, makine/teçhizat ve yazılım gibi sektörlerdeki yatırım projelerine verilecek desteklerin önceliklendirilmesi yer alıyor. Yine bu program çerçevesinde yenilenebilir enerji ve yerli kömür kaynaklarının elektrik üretimindeki payı artırılacak, YEKA modeli ile enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesi desteklenecek. Petrol ve doğalgaz kaynağı aramaları hızlandırılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler