1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektöründeki kadınlar bir araya geldi

Enerji sektöründeki kadınlar bir araya geldi

Enerji Günlüğü - Enerji sektörünün farklı alanlarında çalışan kadın profesyoneller, iletişimi güçlendirmek ve sektöre daha fazla yeşil yakalı...

Enerji sektöründeki kadınlar bir araya geldi

Enerji Günlüğü - Enerji sektörünün farklı alanlarında çalışan kadın profesyoneller, iletişimi güçlendirmek ve sektöre daha fazla yeşil yakalı kadın profesyonel kazandırmak amacıyla bir araya gelerek TWRE adlı bir grup oluşturdu.

Enerji sektöründeki kadın profesyoneller arasında iletişim sağlanmasına katkı sunulması ve sektöre daha fazla yeşil yakalı kadın profesyonel kazandırılması amacıyla Yenilenebilir ve Enerji Sektöründeki Türk Kadınları (Turkish Women in Renewables and Energy; TWRE) adlı grup kuruldu. Grup tarafından yapılan açıklamaya göre topluluğun üyelerini farklı disiplinlerden gelip, enerji sektörünün farklı alanlarında çalışan kadın profesyoneller oluşturuyor.

GRUP İLK TOPLANTISINI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Grup, 18 Ocak 2019 akşamı Sırimpeks A.Ş. – Secret Power Renewable Energy Services desteğinde İstanbul’da gerçekleşen ilk toplantısını 65 sektör profesyonelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre ilk toplantıda alınan kararlar ile yılda beş kez bir araya gelecek toplluk için ilk etapta “Networking Komitesi”, kurumsal iletişimin sağlanması ve kongre-fuar katılımlarının organize edilmesi için ‘’İletişim Komitesi’’, grup üyeleri ve sektördeki kadın çalışanlar için istihdam, staj ve burs imkânlarının araştırılması için ‘’İstihdam Komitesi’’, eğitim ve teknik gezi programları organize etmek üzere ‘’Eğitim Komitesi’’  ve diğer yerli ve yabancı dernekler, üniversiteler ve platformlarla iş birliği yapılarak sürdürülebilir projeler üretmek amacı ile ‘’Sürdürülebilir Projeler Komitesi’’ kuruldu. Toplantıda ayrıca sektördeki kadınların kariyer planlamasına yardımcı olmak amacı ile CV bankası oluşturulması, mentörlük programı hazırlanması gibi kararlar da alındı.

TWRE’nin sonraki toplantısı Özel Oturum olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler