1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji TEİD’e katıldı

Enerjisa Enerji TEİD’e katıldı

Enerjisa Enerji AŞ, 150’den fazla üyeye sahip Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri arasına katıldı.

Enerjisa Enerji TEİD’e katıldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji AŞ, 150’den fazla üyeye sahip Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri arasına katıldı.

İş etiği ilke ve değerlerinin şirketlerin tüm idari ve ticari fonksiyonları tarafından benimsenmesi ve bir iş yapma biçimi haline gelmesi hedefiyle 2010 yılında kurulan TEİD üye sayısını arttırıyor. GSMH’nın yüzde 15’ini oluşturan ve 250 binin üzerinde çalışanı istihdam eden önde gelen kurum ve kuruluşları bünyesinde bulunduran TEİD’in yeni üyesi ise Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Enerjisa Enerji AŞ oldu.

Elektrik dağıtım ve satışı yapan Enerjisa Enerji AŞ, bugün 14 ilde 9.6 milyon abonesiyle 21 milyonu aşkın tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti sunuyor. Bu hizmetleri sunmak üzere Enerjisa Enerji AŞ çatısı altında Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ ile Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış AŞ, Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış AŞ, Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış AŞ yer alıyor.

Enerjisa Enerji AŞ, yine kendi çatısı altında bulunan Enerjisa Müşteri Çözümleri AŞ ile de müşteri odaklı pazarlama hizmetleri ve enerji danışmanlığı faaliyetleri yürütüyor. Enerjisa Enerji AŞ çatısı altında yer alan bir diğer operasyon da elektrikli araçlar şarj sistemleri oyuncusu E-Şarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri AŞ.

TEİD - İş etiği ilke ve politikalarının benimsenmesi, yaygınlaştırılması ile yazılı kültürün temelini oluşturmasına kılavuzluk ederek referans merkezi olma misyonuyla hareket ediyor. TEİD, Türkiye ekonomisi ve iş dünyasının, dünyanın en itibarlı 30 ülkesi arasına girmesine ortam yaratmak amacıyla faaliyet gösteriyor. TEİD, Türkiye Cumhuriyeti'nin BM ve OECD nezdinde taraf olduğu yolsuzlukla mücadele anlaşmalarının hayata geçirilmesinde de özel sektör koordinasyonu görevini üstleniyor.

Bununla birlikte TEİD, etik risklerin yönetimi alanında dünyada varolan değerlerin Türkiye'ye taşınmasında etkin rol oynayarak, bu doğrultuda TRACE International Türkiye Temsilciliği, Global Ethics Network Bölge Temsilciliği, European Business Ethics Network üyeliği, Basel Institute on Governance çalışma grubu üyeliği ve OECD Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Grubu ve Bölgesel Danışma Kurulu üyeliği görevlerini de yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler