1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerjisa’ya yeni CFO: Michael Moser

Enerjisa’ya yeni CFO: Michael Moser

Enerjisa Enerji Finans Başkanlığı (CFO) görevine, şirketin Alman Ortağı E.ON’da Finans Başkanı olarak görev yapan Michael Moser atandı.

Enerjisa’ya yeni CFO: Michael Moser

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji Finans Başkanlığı (CFO) görevine, şirketin Alman Ortağı E.ON’da Finans Başkanı olarak görev yapan Michael Moser atandı. 

Enerjisa Enerji AŞ, 2 Mayıs’ta ayrılacağı duyurulan Sascha Bibert’in yerine Finans Başkanlığı (CFO) görevini üstlenecek ismi belirledi. Buna göre Enerjisa Enerji AŞ CFO’luğuna 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren Dr. Michael Moser getirildi. 

Halen E.ON Finans Başkanlığı görevini yürüten Michael Moser, 2002 yılında hukuk alanındaki lisans eğitimini lıktan sonra İşletme, Kurumsal Strateji, Ekonomi Hukuku ve İş Yapısı, Genel Yönetim ve MBA alanlarında Yüksek Lisans programlarını tamamladı. 

2007 yılında Uluslararası Enerji Mevzuatı Doktora programını tamamlayan Moser, kariyerine 2005 yılında Baker McKenzie’de Avukat olarak başladı. 

2008 yılında E.ON SE’ye katılan Michael Moser, 2008-2013 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı ve Global Hukuk Başkanı (M&A), 2013-2015 yılları arasında Brezilya’da Geliştirme Başkanı, 2015-2016 yılları arasında GMY ve Proje Lideri, 2016-2018 yılları arasında Denetim ve İç Kontrol Başkanı pozisyonlarında görev aldı. 

Moser, 2018 yılından  bu yana EON bünyesinde Finans Başkanı (Müşteri Çözümleri) pozisyonunda çalışıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler