1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK elektronik bildirim yapmayan 13 şirkete ihtar verdi

EPDK elektronik bildirim yapmayan 13 şirkete ihtar verdi

EPDK, Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda öngörülen süreler içinde bildirim yapmayan 13 şirkete ihtar verdi. 

EPDK elektronik bildirim yapmayan 13 şirkete ihtar verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda öngörülen süreler içinde bildirim yapmayan 13 şirkete ihtar verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sektör şirketlerinin faaliyetleriyle ilgili bildirim yapma yükümlülüklerini yerine getirmeyen 13 şirkete ihtar verdi. 

Elektronik ortamda ilgili oldukları piyasanın Bildirim Yükümlülük Tablosu’nda yapmaları gereken bildirimleri yapmayan şirketler arasında 6 elektrik toptan satış şirketi, 2 ihrakiye teslimi lisansı sahibi şirket, 2 akaryakıt dağıtıcısı şirket, bir elektrik üreticisi şirket, bir doğalgaz ihracat lisansı sahibi şirket ve bir de yapım ve hizmet sertifikası sahibi şirket bulunuyor. 

İhtar alan şirketleri 30 gün içinde eksik bildirimlerini yapmaları gerekiyor. 30 günlük süre sonunda bildirimlerini tamamlamayan şirketler, ikinci bir ihtarla uyarılıyor. Buna rağmen aykırılıkları ve eksiklikleri gidermeyen şirketlere geçici faaliyet durdurma cezası verilebiliyor. Aykırılıkta ısrar edildiğinde, faaliyetten men etme ve lisansın iptaline kadar giden çeşitli cezalar veriliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler