1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK iki şirketin FSRU KUE düzenlemesinde güncelleme yaptı

EPDK iki şirketin FSRU KUE düzenlemesinde güncelleme yaptı

EPDK Etki FSRU ve Ege Gaz AŞ’ye ait KUE düzenlemelerinde güncelleme yaptı. Değişiklikle beraber, Gemi Gideri Kur Farkı kavramı da düzenlemelere girdi. 

EPDK iki şirketin FSRU KUE düzenlemesinde güncelleme yaptı

Enerji Günlüğü - EPDK Etki FSRU ve Ege Gaz AŞ’ye ait KUE düzenlemelerinde güncelleme yaptı. Değişiklikle beraber, Gemi Gideri Kur Farkı kavramı da düzenlemelere girdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Etki Liman İşletmeleri Doğalgaz İthalat ve Ticaret AŞ Aliağa Yüzen LNG Terminali (FSRU) Temel Kullanım Usul ve Esasları ve Ege Gaz AŞ Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları’nda (KUE) bir dizi değişiklik yaptı. 

Değişiklikle beraber tanımlar arasına “Gemi Gideri Kur Farkı” tanımı ilave edildi. Buna göre Gemi Gideri Kur Farkı ifadesi, ilgili gaz yılının her bir çeyrek döneminde söz konusu geminin var ise kira bedeli ve geminin işletilmesi kapsamında yabancı para cinsinden ödenen tutarların toplamı için dikkate alınan işletme gideri ile söz konusu tutarların toplamı için gerçekleşen döviz kurları üzerinden ödenen gider arasındaki farkı anlatıyor. 

Kapasite ve Hizmet Bedeli tanımı da ilgili dönem için geçerli birim kapasite ve hizmet bedeli tarifesini, ifade edecek şekilde güncellendi. 

KUE’de yer alan Maksimum Sözleşme Gazlaştırma Kapasitesi (MSGK) kavramının tanımı ise Terminal Hizmet Sözleşmesi (THS) imzalayan hizmet alanın sözleşme süresi boyunca gazlaştırma ile teslim alabileceği azami LNG miktarını anlatacak şekilde yenilendi. 

Değişiklik Etki Liman İşletmeleri Doğalgaz AŞ’nin FSRU KUE’sinde Etki AŞ’nin işletim koşulları, gaz kayıpları ve dengelenmesi, operasyonel akış talimatları, ücretlendirme ve ödeme, planlı bakım ve kalite gibi bazı düzenlemeleri de içeriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler