1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK yabancı yatırımcılara yol gösteriyor

EPDK yabancı yatırımcılara yol gösteriyor

EPDK-EUD işbirliğinde, dünyanın dört bir yanındaki yabancı yatırımcılara ulaşmak amacıyla Türkiye'nin enerji piyasalarına ilişkin temel bilgileri, yatırım fırsatlarını ve yatırım yapmanın yollarını paylaşan bir proje başlatıldı.

EPDK yabancı yatırımcılara yol gösteriyor

Enerji Günlüğü - EPDK-EUD işbirliğinde, dünyanın dört bir yanındaki yabancı yatırımcılara ulaşmak amacıyla Türkiye'nin enerji piyasalarına ilişkin temel bilgileri, yatırım fırsatlarını ve yatırım yapmanın yollarını paylaşan bir proje başlatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Uzmanları Derneği (EUD) işbirliğinde "Invest in Turkish Energy" adında yepyeni bir proje daha hayata geçiyor. Türkiye enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamı ve yatırımcılar için rehber niteliği taşıyan videolar hazırlandı.

EPDK konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemiz enerji piyasaları, yabancı yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. OECD'nin en büyük onuncu enerji piyasası Türkiye Avrupa'nın altıncı büyük petrol piyasası, dördüncü büyük elektrik piyasası ve üçüncü büyük gaz piyasasına sahip. Ayrıca Türkiye bugün otogaz kullanımı açısından dünyada Güney Kore'den sonra 2. sırada… Otogazlı araç ve istasyon sayısı bakamından ise lider konumdayız. "Invest in Turkish Energy" projesinin hedefi de dünyanın dört bir yanındaki yabancı yatırımcılara ulaşmak, Türkiye'nin enerji piyasalarına ilişkin temel bilgileri, yatırım fırsatlarını ve yatırım yapmanın yollarını paylaşmak olarak belirlendi. Konu seçimleri de bu amaç doğrultusunda yapıldı. Türkiye enerji sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı iş adamı ve yatırımcılar için rehber niteliği taşıyan videolara EPDK sektör dairelerin yanı sıra Hukuk Dairesi ve Strateji Geliştirme Dairesi de katkı verdi. 3 ile 8 dakika arasında değişen sürelerde İngilizce hazırlanan 25 videoda Türkiye enerji piyasalarının sahip olduğu potansiyel, yatırım yapmanın avantajları ve hangi alanlarda nasıl yatırım yapılabileceği anlatılıyor. " denildi.

ÜLKEMİZE YATIRIM YAPAN KAYBETMEZ

Konuyu değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise "Kurumumuzun performans kriterlerinden biri de yatırımcılara ne kadar yardımcı olabildiğimiz, onların sorunlarını ne kadar hızlı ve başarıyla çözüp, önlerini ne kadar açabildiğimizdir" dedi. Türkiye enerji piyasalarının sahip olduğu potansiyeli yabancı yatırımcıya layıkıyla anlatmanın önemine değinen Başkan Yılmaz, "Enerji piyasalarımızın potansiyeli ortada ve ülkemize yatırım yapan kaybetmez. EPDK sadece lisans veren, mevzuat hazırlayan bir kurum değil… Bir yatırım danışmanı gibi de çalışıyor, yabancı yatırımcılara yol gösteriyoruz. Enerji piyasalarımıza kazandıracağımız her yatırım, vesile olacağımız her istihdam bizim için mükafat niteliğindedir" dedi.

"Invest in Turkish Energy" videoları EPDK'nın İngilizce resmi internet sayfasında yayınlandı ve önümüzdeki günlerde de Türkiye'nin dış temsilciliklerine ulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler