1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan Ar-Ge’ye 100 milyon TL destek

EPDK’dan Ar-Ge’ye 100 milyon TL destek

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum olarak enerji sektörüne yılda 100 milyon liraya ulaşan Ar-Ge desteği verdiklerini söyledi. 

EPDK’dan Ar-Ge’ye 100 milyon TL destek

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum olarak enerji sektörüne yılda 100 milyon liraya ulaşan Ar-Ge desteği verdiklerini söyledi. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ankara’da gerçekleştirilen 4. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda yaptığı açılış konuşmasında, EPDK’nin enerji sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bünyesinde Ar-Ge kültürünün oluşmasına büyük önem verdiğini dile getirerek, "Senelik 100 milyon liraya ulaşan Ar-Ge desteğimiz de bu anlayışımızın bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

5 YILDA 213 PROJE ONAYLANDI

Yılmaz, 2014 yılında 30 Ar-Ge projesi başvurusuyla çıkılan bu yolda 500'ü geçen proje başvurusunun kabul edilen 213 onaylı projenin ve sonuçlanan 84 projenin Kurum olarak gururunu yaşadıklarına dikkati çekerek, “Hizmet kalitesini artırmak tüketicinin yüzünü daha fazla güldürecek yeni projelere de ihtiyaç var. Çünkü Ar-Ge durmayı değil daima araştırmayı ve daha iyiye ulaşmayı ifade eden bir kavramdır” diye konuştu.

DESTEKLERİMİZ ARTACAK

Ar-Ge merkezleriyle ilgili düzenlemeler yapacaklarını bildiren EPDK Başkanı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Desteklerimiz artacak. Önümüzdeki dönemde dağıtım şirketleri tarafından kurulacak Ar-Ge merkezleriyle ilgili de düzenlememiz olacak. Ülkemizin gelişmesiyle birlikte doğalgaz ve elektrik şebekesinin daha iyi bir şebekeye ulaşmasını sağlayabileceğimize de inanıyoruz. Kayıp kaçak sorununun ortadan kalkması yolunda Ar-Ge çalışmalarından önemli faydalar aldık. Bugün Ar-Ge sayesinde kaçak akaryakıt problemi ortadan kalkmıştır. Aynı şekilde de kayıp-kaçak konusunda da önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler