1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK’den Türkiye LPG piyasası yatırımcı rehberi

EPDK’den Türkiye LPG piyasası yatırımcı rehberi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, LPG sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara yol göstermek amacıyla Türkiye LPG Piyasası Yatırımcı Rehberi hazırladı.

EPDK’den Türkiye LPG piyasası yatırımcı rehberi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, LPG sektörüne yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara yol göstermek amacıyla Türkiye LPG Piyasası Yatırımcı Rehberi hazırladı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye LPG sektörünün tanıtılması ve LPG sektörüne yatırım yapmak isteyen özellikle yabancı yatırımcılara yol göstermek amacıyla Türkiye LPG Piyasası Yatırımcı Rehberi hazırladı. Kitapta Türkiye’nin temel iktisadi görünümü ve enerji kullanımına ilişkin istatistiki bilgilere değinilerek LPG sektörünün yapısı ve lisanslandırma süreçleri hakkında bilgiler de veriliyor. 

Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlanan kitabın içeriği EPDK uzmanlar tarafından hazırlanırken, tasarımı da yine EPDK personeli tarafından geliştirilip uygulandı. Rehberin içeriği hazırlanırken, LPG sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilgi ve görüşlerinden de yararlanıldı. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin bugün dünyanın en büyük 16’ıncı LPG pazarı olduğunu belirterek “Otogaz kullanımı açısından dünyada Güney Kore’den sonra ikincii sıradayız Ayrıca ülkemiz, otogazlı araç ve istasyon sayısı bakamından ise dünya lideri konumunda” dedi. 

Küresel ölçekte de liderlik unvanlarına sahip böylesine büyük bir sektörün adil, öngörülebilir ve rekabetçi yapısını korumak kadar yerli-yabancı yeni yatırımcıların önünü açmanın da büyük önem taşıdığını vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz  “Türkiye ekonomisi ve enerji sektörünün yanı sıra LPG piyasasının işleyişi, lisanslandırma, fiyat oluşumu gibi sektörel bilgilerin de yer aldığı bu çalışma, LPG piyasamıza yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcı için yol gösterici bir nitelikte hazırlandı. LPG piyasamızla ilgilenen bütün sektör temsilcilerinin ve yatırımcıların istifade edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler