1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPİAŞ’tan YEK-G sistemi itfa işlemi duyurusu

EPİAŞ’tan YEK-G sistemi itfa işlemi duyurusu

EPİAŞ, YEK-G sistem kullanıcılarının 2022 yılı tüketimlerine ait itfa işlemlerinin 31.03.2023 tarihinde sonlanacağını duyurdu.

EPİAŞ’tan YEK-G sistemi itfa işlemi duyurusu

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, YEK-G sisteminde YEK-G sistem kullanıcıları tarafından yapılacak 2022 yılı itfa bildirimlerinin, en geç 31 Mart tarihine kadar yapılabileceğini açıkladı.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ), Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G) 2022 yılı tüketimlerine ilişkin itfa işlemleri hakkında bir duyuru yayınladı. Duyuruda, 2022 yılı tüketimlerine ait itfa işlemlerinin 31.03.2023 tarihinde sonlanacağı belirtildi. 

EPİAŞ duyurusunda şöyle denildi:

“Değerli Piyasa Katılımcılarımız, YEK-G Sistemi ve Organize YEK-G Piyasası İşletim Usul ve Esasları’nın 18 inci Maddesinin altıncı fıkrası “YEK-G sistem kullanıcıları tarafından yapılacak itfa bildirimleri, en geç tüketim döneminin içinde bulunduğu yılı takip eden yılın mart ayı sonuna kadar gerçekleştirilir.” hükmünü içermekte olup, bu kapsamda 2022 yılı tüketimlerine ait itfa işlemleri 31.03.2023 tarihinde sonlanacaktır. 2022 yılı tüketimlerine ait itfa işlemleri belirtilen tarihten sonra yapılamayacaktır.”

Müşterilerine yenilenebilir enerji sunma vaadinde bulunan elektrik tedarik şirketleri, ilgili YEK-G Belgelerini itfa ederek bu iddialarını belge itfası ile gerçekleştiriyorlar. Böylelikle yenilenebilir enerjinin üretiminden tüketimine kadar geçen aşamaların kaydı belirli standartlar altında, şeffaf ve izlenebilir bir şekilde tutulabiliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler