1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Şarj ağı işletmecileri Aralık’ta YEK-G piyasasına girebilecek

Şarj ağı işletmecileri Aralık’ta YEK-G piyasasına girebilecek

Şarj ağı işletmecileri 15 Aralık 2023’ten itibaren YEK-G piyasasında faaliyet gösterebilecekler.

Şarj ağı işletmecileri Aralık’ta YEK-G piyasasına girebilecek

Enerji Günlüğü - Şarj ağı işletmecileri 15 Aralık 2023’ten itibaren YEK-G sistemine katılabilecek; YEK-G piyasasında faaliyet gösterebilecekler. 

Elektrik Piyasasında Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik; 15 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girmek üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlandı. 

Yönetmelik değişikliği, şarj ağı işletmecilerinin yenilenebilir enerji kaynak garanti piyasasına (YEK-G piyasası) katılımını hükme bağladı. Şarj ağı işletmecileri de 15 Aralık 2023’ten itibaren, YEK-G sistemine katılabilecek ve YEK-G sistemi ile organize YEK-G piyasası aktörlerinin hak ve yükümlülüklerini paylaşabilecekler. 

Böylelikle üretim lisansı ve tedarik lisansı sahiplerinin yanında şarj ağı işletmeci lisansı sahipleri de 15 Aralık 2023 itibarıyla YEK-G piyasasında faaliyet gösterebilecekler. YEK-G sistem kullanıcısı ve/veya piyasa katılımcısı olan şarj ağı işletmecileri, üretim lisansı sahibi sistem katılımcılarına tanınanlar hariç olmak üzere; sistem kullanıcılarına ve piyasa katılımcılarına tanınan hak ve yükümlülüklere sahip olacaklar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler