1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Equinor Norveç sularında petrol keşfetti

Equinor Norveç sularında petrol keşfetti

Norveçli enerji şirketi Equinor, Norveç’in en önemli deniz sahalarından olan Oseberg sahasında bir petrol keşfi gerçekleştirdi.

Equinor Norveç sularında petrol keşfetti

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Equinor, Norveç’in en önemli deniz sahalarından olan Oseberg sahasında bir petrol keşfi gerçekleştirdi.

Norveçli petrol ve gaz şirketi Equinor, Kuzey Denizi'ndeki Oseberg sahasında petrol keşfi yaptığını açıkladı. Sahada  22 milyon varil mükemmel kalitede üretilebilir petrol kaynağı olduğu tahmin ediliyor. Bu miktarın arttırılabilmesi için su enjeksiyonu seçeneği de değerlendiriliyor.

Açıklamaya göre, Askepott tarafından açılan kuyuda üretim önümüzdeki günlerde Oseberg sahasındaki yeni, insansız ve uzaktan kumandalı H platformu üzerinden başlayacak.

Norveç kıta sahanlığında bulunan en umut verici petrol sahalarından olan Oseberg’te başta 2 milyar varil olan üretim tahmini 3,1 milyar varile çıktı.

Equinor’un yüzde 49.3 hisse ile işletmeci konumda olduğu sahada 9 sondaj kuyusunun insansız Oseberg H platformu ile gerçekleştirileceği kaydediliyor.

Sahanın diğer ortakları Petoro AS (33.6%), Total E&P Norge AS (14.7%) and ConocoPhillips Skandinavia AS (2.4%).

Önceki ve Sonraki Haberler