1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Eroğlu: Elektrik zamlarıyla sanayide sürdürülebilir üretim çok zor

Eroğlu: Elektrik zamlarıyla sanayide sürdürülebilir üretim çok zor

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yeni elektrik zammının sanayiyi olumsuz etkileyeceğini ve bu zamlarla sürdürülebilir bir üretimden söz etmenin çok zor olduğunu söyledi.

Eroğlu: Elektrik zamlarıyla sanayide sürdürülebilir üretim çok zor

Enerji Günlüğü - PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yeni elektrik zammının sanayiyi olumsuz etkileyeceğini ve bu zamlarla sürdürülebilir bir üretimden söz etmenin çok zor olduğunu söyledi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, iki ay önceki yüzde 14,98’lik elektrik zammının şokunu üzerinden atamayan sanayicilerin, EPDK’nın açıkladığı ikinci zam haberiyle sarsıldıklarını belirterek, yüzde 14,90 olarak açıklanan yeni elektrik zammının özelde plastik sektörü genelde tüm sanayiyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türkiye’de kaynak sıkıntısından çok öncelik sorunu olduğunu düşünüyoruz. Önceliğin mutlaka üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan sanayicilere verilmesi gerekiyor. Söz konusu zamlarla sürdürülebilir bir üretimden söz etmek çok zor” dedi. 

Plastik sektörünün 2019 yılının ilk yarısındaki makine ve teçhizat yatırımları 2018 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 42 azalarak 306 milyon dolar seviyesine geldi. Enerji maliyetlerinin yüksekliği sektörün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler