1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eyüp Aratay: 7 Haziran Dünya LPG Günü

Eyüp Aratay: 7 Haziran Dünya LPG Günü

Dünya LPG Derneği (WLPGA; World LPG Association) 7 Haziran tarihini Dünya LPG Günü olarak ilan etti.  

Eyüp Aratay: 7 Haziran Dünya LPG Günü

Enerji Günlüğü - Dünya LPG Derneği, 7 Haziran tarihini Dünya LPG Günü olarak ilan etti.  

Dünya LPG Derneği (WLPGA; World LPG Association), “daha güvenli, daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya” düsturuyla 7 Haziran gününü Dünya LPG Günü olarak ilan etti. Bundan böyle 7 Haziran tarihi ilk kez 2019’da olmak üzere her yıl Dünya LPG Günü olarak kutlanacak.

Türkiye LPG Derneği Başkanı Eyüp Aratay, LPG’nin en değerli enerji türlerinden olduğunu kaydetti ve “Dünya LPG günü, LPG kullanımının yaygınlaşması açısından önemli bir mihenk taşı oluşturmaktadır” diye konuştu.

Eyüp Aratay, Türkiye LPG Derneği (TLPGD) adına yaptığı açıklamada, sürdürülebilir dünya için LPG’nin önemini vurguladı ve şöyle konuştu, “Küresel olarak tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 3’ü LPG’dir. LPG; doğaya ve çevreye duyarlı, temini kolay, taşınabilen ve emniyetli bir enerji kaynağı olarak tüm dünyada bir milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde çevreci özelliği nedeniyle kullanımı teşvik edilen LPG, Türkiye’de de hızla yaygınlaşmakta ve kullanım alanları genişlemekte. Ülkemizde öne çıkan otogaz pazarı ise, dünyaya örnek bir pazar niteliğindedir. Türkiye otogaz pazarı, yıllık 3,1 milyon tonu aşan tüketimi ile dünyanın en büyük ikinci pazarı konumunda. Türkiye, 4,7 milyonu aşan LPG’li araç sayısı ve 10.000’i aşkın otogaz istasyonu ile bu alanlarda da dünya birinciliğini elinde bulunduruyor”.

Geleneksel enerji kaynakları ile kıyaslandığında LPG’nin, düşük sera gazı emisyonu yarattığına değinen Eyüp Aratay, “Düşük karbonlu ve partikül üretimi az olan bir enerji kaynağı olan LPG’nin; diğer enerji türlerine göre en büyük avantajı, çok geniş bir kullanım alanına sahip olması ve taşınabilirliğidir. Tüm bu nitelikleri göz önüne alındığında daha sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir bir dünya için LPG kullanımının artması büyük önem arz ediyor” dedi. 

Türkiye LPG Derneği’nin, 47 yıldır sektör ve ülke yararına çalışan köklü bir platform olduğunu kaydeden Eyüp Aratay açıklamasını şöyle tamamladı, “Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir Türkiye için, sürdürülebilir dünya için, sürdürülebilir enerji kaynağı LPG’nin kullanımını artırmak amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”.

Önceki ve Sonraki Haberler