1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Fransa kömür yakıtlı santrallerini biyokütleye dönüştürecek

Fransa kömür yakıtlı santrallerini biyokütleye dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Fransız hükümeti ve kamu enerji şirketi EDF, 1200 MW’lık Cordemais kömür santralini biyokütle santraline dönüştürmeyi değerlendiriyor.İklim...

Fransa kömür yakıtlı santrallerini biyokütleye dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Fransız hükümeti ve kamu enerji şirketi EDF, 1200 MW’lık Cordemais kömür santralini biyokütle santraline dönüştürmeyi değerlendiriyor.

İklim değişikliği ile mücadele hedefleri çerçevesinde kömür yakıtlı enerji santrallerini kapatmayı ve % 75 oranındaki nükleer enerji bağımlılığını azaltmayı planlayan Fransa, enerji arz güvenliğini sağlamak için bazı çareler üzerinde yoğunlaşıyor.

Fransa Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, Fransız hükümeti ve kamu enerji şirketi EDF'nin 1.2 gigawattlık (GW) Cordemais kömür santralinin arz güvenliğini sağlamadaki önemi nedeniyle biyokütle yakma olasılığını inceleyeceğini açıkladı. Hükümet ayrıca Harve kömür santralinde de biyoyakıt sürecini uygulama konusunu değerlendirdiğini ve konu ile ilgili kararını sonbaharda alacağını bildirdi.

Macron hükümeti, karbon salımını ve küresel ısınmayı önlemeye yönelik önlemlerin bir parçası olarak, Fransa’nın kalan kömür yakıtlı elektrik santrallerinden gelen elektrik üretimini 2022 yılına kadar sonlandırmayı planlıyor. Hükümet ayrıca, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini arttırarak Fransa’nın elektrik ihtiyacının yüzde 75’inden fazlasını karşılayan nükleer enerjiye bağımlılığını azaltmayı da planlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler