1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Fransa kömür santrallerine başvuruyor

Fransa kömür santrallerine başvuruyor

Fransa hükümeti bu kış Lorraine'deki kömür yakıtlı Emile Huchet Elektrik Santralini yeniden başlatmayı planlıyor. 

Fransa kömür santrallerine başvuruyor

Enerji Günlüğü - Fransa, Rusya-Ukrayna savaşının körüklediği enerji kriziyle başa çıkmak için Saint-Avold’daki kömürle çalışan elektrik santralini yeniden başlatacak.

Fransa Enerji Dönüşüm Bakanlığı, Fransa'nın Grand Est bölgesine bağlı Moselle ilinde bulunan Saint-Avold'daki kömür yakıtlı Emile Huchet Elektrik Santralinin 'Ukrayna durumu göz önüne alındığında bir önlem olarak' yeniden başlatılmasını teklif etti.

Bakanlık dün yaptığı yazılı açıklamada, “Ukrayna'daki durum göz önüne alındığında, önlem olarak bu kış gerekirse Emile Huchet Termik Santralini yeniden etkinleştirme seçeneğini saklı tutuyoruz" dedi.  İhtiyaç halinde Emile Huchet kömür santralinin birkaç saat daha çalıştırılabileceği kaydedildi. Santralin şehrin elektrik ihtiyacının yüzde 1’ini karşılaması bekleniyor. 

Planın Fransa'nın kömürden kademeli çıkışını etkilemeyeceğini belirten Bakanlık, işletmecinin emisyonu ağaçlandırma gibi önlemlerle telafi edeceğini kaydetti.  

Çek enerji grubu EPH şirketlerinden GazelEnergie tarafından Mart ayına kadar işletilen santralin 647 MW’lık altıncı ünitesi üretimde olan tek üniteydi. Santral aynı zamanda Fransa’da işletmede olan iki kömür yakıtlı santralden biriydi. Santralin biyokütle santraline dönüştürülmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler