1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa’da rafineriler de greve katıldı

Fransa’da rafineriler de greve katıldı

Fransa'da CGT sendikası, hükümetin emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler kapsamında petrol rafinerilerinde üretimi durdurma kararı aldı.

Fransa’da rafineriler de greve katıldı

Enerji Günlüğü - Fransa'da CGT sendikası, hükümetin emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler kapsamında petrol rafinerilerinde üretimi durdurma kararı aldı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler nedeniyle ülke genelinde günlük hayat giderek zorlaşıyor. Grevlerin 19. günü olan dün rafineri çalışanları da greve gitti. Fransa’da petrol sektörü işçilerinin örgütlü olduğu CGT sendikası, hükümetin emeklilik reformunu protesto çerçevesinde başkent Paris ve civarına akaryakıt temin eden petrol rafinerisinde üretimi durdurma kararı aldı. Genel İş Konfedarsyonu (CGT), Paris'in güneydoğusunda bulunan uluslararası petrol ve doğalgaz şirketi Total'e ait Grandpuits Rafinerisi ve benzin depolarında Pazartesi günü iş durdurma kararı aldı.

Ülkenin güneyindeki LyondellBasell petrokimya tesisinin sendika üyesi işçiler de üretimi durdurma kararı alırken, ham petrolün yüzde 40'ını işleyen, ülkedeki diğer rafinerilere ve havaalanlarına jet yakıtı sağlayan kuzeydeki CIM Tesisi çalışanları ise grevi sürdürme kararı almalarına rağmen tesisteki üretimi tamamen durdurmadılar. 

İSTASYONLARIN SADECE YÜZDE 2’Sİ YAKITSIZ KALDI

Akaryakıt sektörünün önde gelen sendikası UFIP, her ne kadar protestolar nedeniyle akaryakıt ikmali aksasa da ülkedeki 11 bin akaryakıt istasyonundan yalnızca yüzde 2'sinin yakıtsız kaldığını bildirdi.

CGT sendikası, hükümetten emeklilik reformunun geri çekildiğine dair bir açıklama gelmediği sürece protestoların devam edeceğini belirtiyor. Grevci petrol işçileri, Fransız petrol şirketi Total'in Gonfreville rafinerisi hariç Fransa'daki tüm rafinerilerinden ürün çıkışını engelliyorlardı. Gonfreville rafinerisinde ise 14 Aralık'ta çıkan yangın sonrası üretim kısmen durmuş durumdaydı.

Önceki ve Sonraki Haberler