1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gazetecilerin haber ajansı Ajans Bizim yayında! 

Gazetecilerin haber ajansı Ajans Bizim yayında! 

Ağırlığını deneyimli isimlerin oluşturduğu yaklaşık 200 gazeteci, Ajans Bizim adlı yeni bir haber ajansını faaliyete geçirdi. 

Gazetecilerin haber ajansı Ajans Bizim yayında! 

Enerji Günlüğü - Ağırlığını deneyimli isimlerin oluşturduğu yaklaşık 200 gazeteci, Ajans Bizim adlı yeni bir haber ajansını faaliyete geçirdi. 

Türkiye’de yeni bir haber ajansı kuruldu. Kurucuları, editörleri ve muhabirleri sektör deneyimine sahip kişilerden oluşan Ajans Bizim, Anadolu Ajansı’nın üç eski yöneticisi tarafından koordine ediliyor. Bu isimler, Anadolu Ajansı’nın eski ekonomi müdürü Metin Türkyılmaz, eski fotoğraf editörü Abdurahman Antakyalı ve eski iç haberler ve parlamento haberleri müdürü Süfyan Kızılarslan. 

200 DENEYİMLİ GAZETECİ 

Ajans Bizim için yaklaşık 200 gazeteci içerik üretmeye başladı. Kuruluş hazırlıkları yaklaşık bir yıldır devam eden, 2020 yılının son çeyreğinden itibaren çalışmalarını hızlandıran ve bir süredir kapalı devre deneme yayını yapan Ajans Bizim, 10 Mart 2021 itibariyle haber yayınına başladı. 

SEKİZ ÜLKE VE 27 İLDE MUHABİR 

Ajans Bizim’in Türkiye’deki 27 ilde ve Fransa, Almanya, abd, ırak, Yunanistan, İngiltere ve Macaristan’da muhabirleri bulunuyor. Ajans Bizim yetkilileri, muhabir bulunan ülke ve il sayısını önümüzdeki dönemde daha da arttırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Türkiye’nin ticari ve ekonomik ilişkilerinin yoğun olduğu ülkeler başta olmak üzere çok sayıda yeni ülkede daha kısa süre sonra Ajans Bizim muhabirlerinin haberleri Türkiye medyasına servis edilmeye başlanacak. 

UZMAN MUHABİRDEN HABER

Ajans Bizim’de, ekonomi, politika ve diplomasi haberlerinin yanı sıra, spor, magazin, sağlık alanlarında haberler üretecek deneyimli ve uzman isimler de yer alıyor. Genel ekonomi haberlerinin yanı sıra tarım ve enerji başta olmak üzere çeşitli sektörlerden detaylı haberlere yer vermek de Ajans Bizim’in hedefleri arasında. 

ADİL GELİR PAYLAŞIMI 

Ajans Bizim, bir süreliğine açık yayıncılık yaptıktan sonra sadece abonelerine yayın yaparak yoluna devam edecek. Ajans Bizim, Türkiye’de ilk kez uygulanan; abonelik gelirlerinin serbest gazeteciler arasında eşit paylaşımına dayalı bir sistemle içerik üretecek. Ajans Bizim, rutin ve özel haberciliğin yanı sıra rapor ve araştırma dosyaları da hazırlayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler