1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, AB ile rekabet konusunda uzlaşıyor

Gazprom, AB ile rekabet konusunda uzlaşıyor

Enerji Günlüğü - AB'nin rekabet kurallarını ihlal ettiği belirtilen Gazprom, AB rekabet kurallarına uyma ve uzun vadeli sözleşmelerin şartları ve fiyatlarda...

Gazprom, AB ile rekabet konusunda uzlaşıyor

Enerji Günlüğü - AB'nin rekabet kurallarını ihlal ettiği belirtilen Gazprom, AB rekabet kurallarına uyma ve uzun vadeli sözleşmelerin şartları ve fiyatlarda değişiklik yapma kararı aldı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, AB ile arasındaki gerginliği giderecek önemli bir adım attı. AB Rekabet Kurulu üyeleri, 5 yıldır süren anti kartel davasından ve cezalardan kurtulmak isteyen Gazprom şirketinin AB düzenlemelerine uymaya hazır olduğunu belirtti.

Gazprom, boru hatları altyapılarıyla ilgili koşullarla bağlantılı olarak, AB ile yaptığı uzun vadeli sözleşmelerdeki fiyatlandırma ve şartlarda değişiklik yapacak. Gazprom, toptancılar ve bazı endüstriyel müşterinin tedarik sözleşmelerindeki fiyatları aşağı çekecek ve diğer ülkelere gaz ihraç etmesini engelleyen düzenlemeleri de değiştirecek.

Gazprom, verdiği bu tavizle, küresel cirosunun yüzde 10’una varabilecek potansiyel bir cezayı savuşturmayı amaçlıyor. 

Polonya, Macaristan,Bulgaristan, Estonya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Slovakya, rakiplerin engellendiği ve abonelere fahiş fiyatlandırma yapıldığı iddiasıyla AB Komisyonu'na başvurmuştu.

AB, GAZPROM'UN REKABETİ İHLAL ETTİĞİNİ AÇIKLADI

AB GAZPROM'A KARŞI HAREKETE GEÇİYOR

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler