1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Irak’ın elektrik kapasitesini 125 MW arttırdı

GE Irak’ın elektrik kapasitesini 125 MW arttırdı

GE, elektrik arz güvenliğini sağlamaya çalışan Irak’ta üç ay gibi kısa bir sürede ülkenin elektrik kapasitesini 125 megavat arttırdı.

GE Irak’ın elektrik kapasitesini 125 MW arttırdı

Enerji Günlüğü - GE, elektrik arz güvenliğini sağlamaya çalışan Irak’ta üç ay gibi kısa bir sürede ülkenin elektrik kapasitesini 125 megavat arttırdı.

2003 yılında ABD ordusunun işgalinden bu yana elektrik altyapısı çöken ve o dönemden bu yana hükümetin 50 milyar dolar yatırım yapmasına rağmen elektrik sıkıntısı yaşayan Irak’ta Amerikan enerji şirketi General Electric (GE), üç ay gibi rekor bir sürede ülkenin elektrik üretimini 125 MW’a yükselttiğini açıkladı. GE Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Genel Müdürü Midhat el Marabi, “Bu miktarı [125 MW] üç aylık bir rekor sürede ekledik” dedi.

Şirket yaptığı açıklamada, GE ekibinin, Irak Elektrik Bakanlığındaki meslektaşlarıyla koordineli şekilde çalıştığını kaydederek, bu işbirliği çerçevesinde çalışmaların özellikle hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarında da devam edeceğini belirtti.

Irak, ülkenin elektrik sektörünü geliştirmek için GE ve Siemens şirketleri ile iki ayrı anlaşma imzalamıştı. Irak’ta elektrik talebi 23 bin megavat olmasına rağmen üretim saatte 18 bin megavat olarak gerçekleşiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler