1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GENSED: Lisanssız üretim tesisi başvuruları devam ediyor

GENSED: Lisanssız üretim tesisi başvuruları devam ediyor

GENSED: “Henüz üretim tesisi kurmamış elektrik tüketicilerinin üretim tesisi kurma başvuruları devam ediyor”.

GENSED: Lisanssız üretim tesisi başvuruları devam ediyor

Enerji Günlüğü - GENSED: “Henüz üretim tesisi kurmamış elektrik tüketicilerinin üretim tesisi kurma başvuruları devam ediyor”.  

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde yapılan son değişiklik üzerine bir açıklama yayınlayarak, halen üretim tesisi olmayan tüketim tesisleri için farklı dağıtım bölgesi içinde üretim tesisi kurmak isteyenlerin başvuru süreçlerinin devam ettiğini kaydetti. 

Aynı kapsamda bir dağıtım bölgesi içerisindeki üretim tesisleriyle aynı tüzel kişiliğe ait farklı dağıtım bölgelerindeki tüketim tesislerinin ilişkilendirme işlemleri de devam ediyor. GENSED açıklaması, tek bir dağıtım bölgesi içinde birden fazla üretim tesisi olabileceğini de hatırlattı.

Bilindiği gibi Ekim başında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle lisanssız elektrik üretim yatırımlarının kapsamı, tüketim ve üretim noktalarının farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi bölgeleri içinde yer alabilmelerine imkan sağlayacak şekilde genişletilmişti. Yönetmelikle beraber, farklı noktalarda gerçekleşen üretim ile tüketimlerin mahsup edilmesine de imkan sağlanmıştı.

Bu konudaki altyapı düzenlemesini ise Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) yapacak. Daha önce EPİAŞ’ın 2023 yılbaşına kadar altyapıyla ilgili çalışmaları bitirmesi planlanmıştı. Bu tarih 6 ay ötelendi ve 30 Haziran 2023 olarak yeniden belirlendi. 

GENSED açıklamasında üretim tesislerinin farklı görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içinde olmasına yönelik yeni başvuru tarihinin de 01 Ocak 2023 yerine 01 Temmuz 2023 tarihi olarak belirlendiğini kaydetti ve işletmede olan veya 1 Temmuz 2023 tarihine kadar işletmeye girecek üretim tesisleriyle farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi bölgesi içindeki tüketim tesislerinin mahsuplaşma işlemlerinin, 01 Temmuz 2023 tarihine kadar üretim tesisinin bulunduğu bölgedeki görevli tedarik şirketi tarafından yürütüleceğini vurguladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler