1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lisanssızlarda farklı bölge mahsuplaşma altyapısı Temmuz’a ötelendi

Lisanssızlarda farklı bölge mahsuplaşma altyapısı Temmuz’a ötelendi

Farklı dağıtım ya da GTŞ bölgesi sınırları içindeki üretim ve/veya tüketim tesislerinin mahsuplaşma altyapısı Temmuz ayına kadar ertelendi.

Lisanssızlarda farklı bölge mahsuplaşma altyapısı Temmuz’a ötelendi

Enerji Günlüğü - Farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içindeki üretim ve/veya tüketim tesislerinin mahsuplaşma altyapısı Temmuz ayına kadar ertelendi. EPİAŞ’ın bu durumdaki tesislerin mahsuplaşma altyapısını bugün itibarıyla kurması öngörülmüştü. 

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ), lisanssız elektrik üretim tesislerinde üretim ve/veya tüketim tesislerinin farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi (GTŞ) bölgesi sınırları içinde olması halinde mahsuplaşma işlemlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin gerekli altyapıyı hazırlama süresi 3 aydan 9 aya uzatıldı. 

Buna paralel olarak üretim tesislerinin farklı görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içinde olmasına yönelik yeni başvurular ile halihazırda işletmede olan tesislere yönelik talepler 01 Temmuz 2023 tarihinden itibaren değerlendirmeye alınacak. 

Bugün itibarıyla işletmede olan veya 01 Temmuz 2023 tarihine kadar işletmeye girecek olan üretim tesisleri ile farklı dağıtım ya da görevli tedarik şirketi bölgesi içindeki tüketim tesislerinin mahsuplaşma işlemleri, 01 Temmuz 2023 tarihine kadar üretim tesisinin bulunduğu bölgedeki görevli tedarik şirketi tarafından yürütülecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler