1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göçmen: Yenilenebilir enerjiye yatırımlar şart

Göçmen: Yenilenebilir enerjiye yatırımlar şart

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapması gerektiğini...

Göçmen: Yenilenebilir enerjiye yatırımlar şart

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurguladı. 

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen Adana’da düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada dünyada enerji sektörünün jeopolitik, teknolojik gelişmeler dahil çok hızlı ve tarihe geçecek bir değişim dönüşüm yaşadığını belirtti. Kendilerinin de bu süreçlere katkı sunmaya çalıştığını anlatan Göçmen, “Türkiye daha fazla büyümek zorunda ve büyüyor. Enerji bu konuda çok önemli girdilerden bir tanesi. Ama bu ithal ediliyor ve cari açık yaratıyor. O nedenle yerli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmamız gerekiyor” dedi. 

Türkiye enerji sektörünün önceliklerini, “büyüyeceğiz, yatırım yapacağız, yerli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapacağız, enerji verimliliğine önem vereceğiz” şeklinde ifade eden Mehmet Göçmen, “Tüm yatırımcıların işin tedarik tarafına da bakarak yatırım yapmaları gerekiyor. Sektörümüz insana dokunan bir sektör. İşçi güvenliği de bizim önceliğimiz” diye konuştu. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ADANA

Önceki ve Sonraki Haberler