1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göltaş Enerji’nin Aksu Enerji aleyhine yaptığı istinaf talebi reddedildi

Göltaş Enerji’nin Aksu Enerji aleyhine yaptığı istinaf talebi reddedildi

Göltaş Enerji’nin Aksu Enerji aleyhine yaptığı özel denetçi tayini talepli davanın reddi başvurusu reddedildi. 

Göltaş Enerji’nin Aksu Enerji aleyhine yaptığı istinaf talebi reddedildi

Enerji Günlüğü - Göltaş Enerji’nin Aksu Enerji aleyhine yaptığı özel denetçi tayini talepli davanın reddi başvurusu reddedildi. 

Aksu Enerji ve Ticaret AŞ’nin iştiraki Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ aleyhine açtığı özel denetçi tayini talepli davanın kısmen kabulü kararı kesinleşti. 

Aksu Enerji, iştiraki olan Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ’ye karşı özel denetçi tayin edilmesi talebiyle dava açmış; dava mahkemece kısmen kabul edilmişti. Bunun üzerine Göltaş Enerji, dosyayı istinaf mahkemesine götürmüş; istinaf talebi İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi’nce reddedilmişti. 
 
Aksu Enerji, kesinleşen karar gereğince atanan özel denetçi kurulunca ibraz edilen raporu hatalı ve yetersiz bularak; yeni özel denetçi heyeti oluşturulması, yeni heyet oluşturulmayacak ise itiraz ve beyanları doğrultusunda önceki heyetten ek rapor alınması, akabinde de raporun Mahkeme huzurunda duruşma yapılarak ve duruşmaya özel denetçiler de davet edilerek tarafların katılımı ile değerlendirilmesini ve Göltaş Enerji’nin esas sözleşme ve dürüstlüğe aykırılıklarının tespitini talep etmişti. 

Aksu Enerji’den yapılan açıklamada; kesinleşen kararın, özel denetçi atanması taleplerinin kabulü ve denetim konularının belirlenmesine münhasır ve bununla sınırlı olduğu belirtildi. Açıklamada Mahkeme’nin talepleri hakkında henüz bir işlem yapmadığı duyuruldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler