1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gümüşhane’de 2,70 MW’lık Berrak-I HES kurulacak

Gümüşhane’de 2,70 MW’lık Berrak-I HES kurulacak

Berraksu Elektrik, Gümüşhane’de Yanbolu Deresi üzerinde 2,70 MW’lık Berrak-I Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor.

Gümüşhane’de 2,70 MW’lık Berrak-I HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Berraksu Elektrik, Gümüşhane’de Yanbolu Deresi üzerinde 2,70 MW’lık Berrak-I Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor.

Berraksu Elektrik Üretim A. Ş. tarafından Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Dumanlı köyü sınırları içerisinde Yanbolu Deresi üzerinde 2,70 MW kurulu gücünde Berrak-I Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

9,5 milyon lira değerindeki projede 4,41 m yüksekliğinde regülatör, 2.698 m uzunluğunda ve 1,20 m çapında cebri boru ve 2,84 MWm / 2,70 MWe gücünde hidroelektrik santral üniteleri olacak. Berrak I santralinin kazısı tamamlanmış ve su basman dolgusu yapılmış durumda. 

Yanbolu deresi üzerinde kurulacak Berrak I Regülatörü ile Yanbolu Deresinin suları çevrilecek ve toplam uzunluğu 2698 m olan iletim hattıyla (cebri boru) santral binasında yer alan iki adet türbine gönderilecek. Suyun potansiyel enerjisini mekanik enerjiye çeviren türbinler jeneratörleri çevirecek ve jeneratörler de bu mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürecek. Santral yılda ortalama 10,866 GWh elektrik enerjisi üretecek. Üretilen elektrik, şalt odasına iletilerek gerilim ayarlaması yapıldıktan sonra ulusal sisteme bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler