1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gümüşhane’de Berrak HES’in ikincisi kurulacak

Gümüşhane’de Berrak HES’in ikincisi kurulacak

Berraksu Elektrik, Gümüşhane’de Yanbolu Deresi üzerinde 7,72 MW’lık Berrak-II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor.

Gümüşhane’de Berrak HES’in ikincisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Berraksu Elektrik, Gümüşhane’de Yanbolu Deresi üzerinde 7,72 MW’lık Berrak-II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor.

Berraksu Elektrik Üretim A. Ş. Gümüşhane’de Yanbolu Deresi üzerinde kuracağı 2,70 MW kurulu gücünde Berrak-I Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ikincisini de kurup işletmeyi planlıyor. Şirket bu kapsamda, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Dumanlı köyü sınırları içerisinde Yanbolu Deresi üzerinde 7,72 MW kapasiteli Berrak-II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Yaklaşık 28,5 milyon lira değerindeki projede 6 metre yüksekliğinde regülatör, 4995 metre uzunluğunda enerji tüneli, 500 metre uzunluğunda ve 1 metre çapında cebri boru ve 7,95 MWm / 7,72 MWe gücünde hidroelektrik santral üniteleri olacak. 

Santral yılda ortalama 33,35 GWh elektrik enerjisi üretecek. Üretilen elektrik, şalt odasına iletilerek gerilim ayarlaması yapıldıktan sonra ulusal sisteme bağlanacak. 

Hidroelektrik santraller, suyun akım gücünden faydalanarak elektrik üreten tesislerdir. Suyun akım enerjisi, hidrolik santrallerdeki su türbinleri vasıtasıyla mekanik enerjiye ve bu mekanik enerji de, su türbinlerinin tahrik ettiği generatörler vasıtası ile elektrik enerjisine (hidroelektrik enerji) çevrilerek elektrik üretilir. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler