1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşle ürettiği çeliği 140 ülkeye ihraç ediyor

Güneşle ürettiği çeliği 140 ülkeye ihraç ediyor

Kocaer Çelik, 6 kıtada 140 ülkeye ihraç ettiği çeliği sürdürülebilir bir çevre için güneşten aldığı temiz enerjiyle üretiyor.

Güneşle ürettiği çeliği 140 ülkeye ihraç ediyor

Enerji Günlüğü - Kocaer Çelik, uluslararası ticarete yön veren AB Yeşil Mutabakatı’na yönelik yapısal dönüşümüne hız verdi. Kocaer Çelik, yaptığı yatırımlarla enerji kullanımının yüzde 30’unu yenilenebilir ve temiz kaynaklardan karşılıyor.

Demir-çelik sektörünün çelik profil segmentinde faaliyet gösteren, enerji nakil hattı, güneş enerjisi altyapısı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat, savunma sanayi sektörlerine yönelik çelik profil üretimi gerçekleştiren Kocaer Çelik, temiz enerjiyle ürettiği çelik profilleri 140 ülkeye gönderiyor.

Şirketin yeşil enerji ve temiz üretim stratejileri kapsamında Aliağa’da yer alan üç üretim tesisinin çatılarında Güneş Enerji Sistemleri (GES) yatırımı tamamlandı. Galvaniz Fabrikası ve Servis Merkezi’nin çatıları da haziran ayından itibaren devreye alınıp, elektrik üretmeye başlayacak. Toplam 280 bin metrekare alana kurulu olan dört fabrika ve Servis Merkezi’nin 85 bin metrekarelik kapalı alanında, çatılarının tamamı güneş panelleriyle kaplanacak. 

BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇATI GES'İ

Kocaer Çelik, Çatı Üzeri Güneş Enerji Sistemleri Projesi ile yeşil mutabakat ve karbon ayak izi kapsamında tükettiği enerjinin yüzde 30’unun üzerinde bölümünü yenilenebilir ve temiz enerji ile karşılıyor. Bu yatırım sonucunda yıllık 5 bin ton karbon salınımının önüne geçmekle birlikte, yılda 100 bin ağaç dikimine eşdeğer çevresel fayda sağlanıyor.

Şirket, tesislerine kurduğu güneş enerji santrali yatırımıyla da dikkat çekiyor. Kocaer Çelik, 7.7 MW ve haziran ayında devreye alacağı 1.5 MW toplam 9.2 MW kurulu güç ve 85 bin metre karelik alanı ile Ege Bölgesi’nin en büyük çatı GES'i durumunda. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler