1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kocaer Çelik: Enerjiye olan talep büyümeyi kaçınılmaz kılacak

Kocaer Çelik: Enerjiye olan talep büyümeyi kaçınılmaz kılacak

Hakan Kocaer, Avrupa’daki enerji krizinin çoğu sektörde üretim kısıtlamalarına sebep olduğunu, ancak bu durumun enerjiye olan ihtiyacı giderek artırdığını söyledi.

Kocaer Çelik: Enerjiye olan talep büyümeyi kaçınılmaz kılacak

Enerji Günlüğü - Kocaer Çelik YK Başkanı Hakan Kocaer, “Avrupa başta olmak üzere enerji krizi birçok sektörde üretim kısıtlamalarına neden olurken, enerji ve enerji kaynaklarının kullanımına olan ihtiyaç giderek artıyor” dedi.

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer yaptığı açıklamada, “Avrupa başta olmak üzere enerji krizi birçok sektörde üretim kısıtlamalarına neden olurken, enerji ve enerji kaynaklarının kullanımına olan ihtiyaç giderek artıyor. Biz Kocaer Çelik olarak yüksek mühendislik gücümüz ve teknolojik üretim altyapımızı kullanarak sonsuz tabir edilen yenilenebilir güneş enerjisi sistemlerine, enerjinin iletimi için enerji nakil hattı üreticilerine ve enerji üretimi için ihtiyaç olan kömür gibi birincil fosil kaynakların çıkartılması için maden sektörüne, üretimi zor ve butik işlemler gerektiren katma değeri yüksek ürünler sağlıyoruz. Enerjiye olan bağımlılık ve talebin giderek değer kazandığı günümüzde bu sektöre özel çözümler sunan üreticilerin büyümesi kaçınılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

“ENERJİ ŞİRKETLERİNİN BÜYÜMESİ KAÇINILMAZ”

Enerji şirketlerinin sürekli bir büyüme kaydedeceğini savunan Hakan Kocaer, “Global ölçekte enerjiye olan ihtiyaç giderek artarken, ihtiyaç olan enerjinin son tüketiciye sağlanması için enerji kaynaklarının çıkarılması, enerjinin üretimi ve çevrimi, üretilen enerjinin iletimi konularında hizmet veren sektörlerin büyümesi gelecek yıllarda kaçınılmaz olacak” şeklinde ifade etti.

Kocaer, günümüzde enerji sektöründeki katma değerli ürünlerin payının sürekli artış gösterdiğini ve gelecekte de enerjiye duyulan ihtiyacın giderek artacağını belirttiği sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ülkelerin enerji politikaları gereği arz sıkıntıları yaşanmasını kaçınılmaz olarak görmekteyiz. Bu nedenle enerji sektörüne hizmet veren tesislerimizde talepler artarak, süreklilik arz edecektir”.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEBİLEN KURULUŞLARA BÜYÜME FIRSATI

Avrupa’daki enerji krizinin demir-çelik sektöründe de tesiri olduğunu hatırlatan Kocaer, “Birçok demir-çelik fabrikasının ya üretimi azalttığı ya da yüksek enerji maliyetlerini fiyatlarına yansıttığı görülüyor. Bu durum yüksek kalite standartlarında, enerji ve çevre dostu üretim yapabilen, proje bazlı butik üretimler gerçekleştirebilen ve son kullanıcıyı hedefleyen ihracatçılar için yeni fırsatlar doğurmaktadır. Bu noktada enerji yoğun çalışan Türk üreticiler de maliyet ve temin yönünden enerji darboğazı yaşasa da artan ürün talebi ile birlikte enerjinin teminini sürekli sağlayan ve kendi enerjisini üretebilen kuruluşlar için önemli büyüme fırsatlarının oluşacağını düşünmekteyiz” dedi.

“TÜKETTİĞİMİZ ENERJİNİN TAMAMINI ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Kocaer Çelik’in açıklamasında, “Yenilenebilir enerji alanında hedeflediğimiz yatırımlarımız da programlandığı gibi tüm hızıyla devam ediyor. Halihazırda tükettiğimiz enerjinin yüzde 33’ünü kendi tesislerimizde yenilebilir kaynaklardan üretiyoruz. Devam eden yatırımlarımız tamamlandığında, mevcut 15 milyon kWh kurulu gücümüzü ilk etapta 30 milyon kWh’a çıkarırken, önümüzdeki yılın sonuna kadar tükettiğimiz enerjinin tamamını üretmeyi hedefliyoruz” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler