1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşli Sohbetler’de konu ‘performans garantileri’

Güneşli Sohbetler’de konu ‘performans garantileri’

Güneşli Sohbetler’in 2’nci bölümü, bugün saat 21.00’de düzenlenecek. Sohbetin bu bölümünün konusu “Güneş enerji santrallerinde performans ve performans garantileri” olarak belirlendi.

Güneşli Sohbetler’de konu ‘performans garantileri’

Enerji Günlüğü - Güneşli Sohbetler’in ikinci bölümünde konuklar GTC Enerji CEO’su Çiğdem BESEN, Kotra Sigorta Kurucusu ve Genel Müdürü Osman Tüken ile Solarian Enerji Kurucu Ortağı Orçun Başlak olacak. Programın moderatörlüğünü Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni ve Dünya Gazetesi Enerji Editörü Mehmet Kara yapacak. Sohbetin bu bölümünde konuklar, "Güneş enerji santrallerinde performans ve performans garantileri” konusunu masaya yatıracaklar. 

15 senedir sigorta sektöründe çeşitli departmanlarda görev yapan Osman TÜKEN, 2015 yılından günümüze Antalya merkezli Kotra Sigorta'nın kurucusu ve genel müdürü olarak çalışıyor. Firma, bünyesinde bulunan 13 sigorta şirketi ile ağırlıklı olarak enerji sistemleri sigortaları alanında özel çalışmalar yapıyor, ülke genelinde 1,2 gW kurulu Enerji santraline güvence sunuyor.

Orçun Başlak, fotovoltaik güneş enerjisi odaklı olmak üzere yenilenebilir enerji teknolojileri alanında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip bir işadamı. Başlak, kurucusu olduğu Solarian firması üzerinden güneş enerjisi teknik mühendislik hizmetleri sunuyor. Enerji sektöründe pek çok büyük birleşme ve satın almanın teknik detay değerlendirme sürecinde bulunan Başlak, Türkiye’deki birçok büyük holdingin güneş enerjisi portföy yönetimine destek veriyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) Nükleer Mühendislik ve Siyasal Bilimler alanlarında çift anadal yaparak lisans eğitimi alan Çiğdem Besen, Türkiye’ye döndükten sonra konfeksiyon, tekstil sektöründe çalışmaya başladı. Besen, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarında sahip olduğu potansiyeli kullanmaya yönelik adımlar atmasıyla birlikte kendi uzmanlık alanı olan fizikle ilgili güneş teknolojilerine yatırım yapmaya başladı. 2013 yılında Adıyaman’da güneş teknolojileri için bir fabrika açan Çiğdem Besen, güneş panelleri üreten GTC’nin CEO’luk görevini yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler