1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs Türkiye’nin gözleminden rahatsız

Güney Kıbrıs Türkiye’nin gözleminden rahatsız

Enerji Günlüğü – Güney Kıbrıs Türkiye’nin doğalgaz arama çalışmalarını gözlemlemesinin barış görüşmelerine zarar verebileceğini ifade etti.Güney...

Güney Kıbrıs Türkiye’nin gözleminden rahatsız

Enerji Günlüğü – Güney Kıbrıs Türkiye’nin doğalgaz arama çalışmalarını gözlemlemesinin barış görüşmelerine zarar verebileceğini ifade etti.

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti Türkiye’nin doğalgaz çıkarma çalışmalarını gözlemlemesinden dolayı rahatsızlığını dile getirerek Kıbrıs barış görüşmelerinin bu gözlemlerden dolayı zarar görebileceğini söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminin uluslararası izinleri alarak İtalyan ENI şirketiyle birlikte Kıbrıs’ın güneyinde gerçekleştirdiği doğalgaz arama çalışmalarını Türkiye çalışma sahasının yakınlarında bir gemi aracılığıyla takip ediyor. Türkiye Rum kesiminin doğalgaz aramasıyla ilgili olarak başladığı çalışmaları tanımadığını açıklarken, Rum kesimi de ENI’nin yaptığı doğalgaz araması çalışmalarının kendi karasuları içinde olduğunu savunuyor.

BARIŞTAN SONRA DOĞALGAZ KAYNAKLARI PAYLAŞILACAK

Rum yetkililer bir Türk gemisinin de 20 Ekim’den itibaren bölgede çalışma sürdüreceğini açıkladı. Güney Kıbrıslılarbulunacak doğalgaz kaynaklarının barış anlaşmalarının ardından Türk tarafıyla paylaşılacağını iddia ediyor.

Aynı zamanda Fransız şirketi Total ve Amerikan Noble şirketlerinin de Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama lisansı bulunuyor.

KIBRIS BARIŞ GÖRÜŞMELERİ DURDU

Önceki ve Sonraki Haberler