1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Kore, elektrik kesintisi bombası yaptı!

Güney Kore, elektrik kesintisi bombası yaptı!

Enerji Günlüğü - Güney Kore, herhangi bir savaş durumunda komşusu Kuzey Kore’de elektrikleri kesmek için bir grafit bombası geliştirdi.Nükleer çalışmalara...

Güney Kore, elektrik kesintisi bombası yaptı!

Enerji Günlüğü - Güney Kore, herhangi bir savaş durumunda komşusu Kuzey Kore’de elektrikleri kesmek için bir grafit bombası geliştirdi.

Nükleer çalışmalara devam eden Kuzey Kore ile gerginlik devam ederken, komşusu Güney Kore’den kritik bir savaş hazırlığı gündeme geldi. Güney Kore Ordusu, kendi karartma grafit bombalarını yaratmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Güney Kore, elektrik kesintisi bombası ile herhangi bir savaş durumunda Kuzey Kore’nin tüm elektrikli cihazlarını devre dışı bırakmayı hedefliyor. 

Geliştirilen her bir grafit bomba, elektrikli cihazların üzerine sadece 0.025 mm boyutlarında işlem görmüş karbon filamentleri bulutu yayıyor. Elektrikli teçhizata yerleşen grafit parçacıkları, delokalize elektronları sayesinde elektrik iletmede harika bir iş çıkarıyor ve olluşan aşırı yüksek akımlar kısa devreye neden oluyor. Enerji hatları yalıtılmazsa hasar çok geniş alanlara yayılıyor. 

ABD elektrik kesintisi bombasını ilk kullanan ülke. ABD bu bombaları 1990lı yıllarda Körfez Savaşı sırasında Irak’ta kullandı. Yine NATO, 1999 yılında bu bombaları Sırbistan’da kullandı. Bombaların bu kullanımları, etkilenen alanlarda elektrik şebekelerinin yüzde 70'ini veya daha fazlasını devre dışı bıraktı.
Önceki ve Sonraki Haberler