1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Güney Kore’den Hürmüz Boğazı’na askeri güç

Güney Kore’den Hürmüz Boğazı’na askeri güç

Güney Kore, korsanlıkla mücadele için oluşturduğu askeri gücü Hürmüz Boğazı'na gönderecek.

Güney Kore’den Hürmüz Boğazı’na askeri güç

Enerji Günlüğü - Güney Kore, korsanlıkla mücadele için oluşturduğu askeri gücü Hürmüz Boğazı'na gönderecek.

ABD İran gerilimi ABD’nin İran kontrolündeki Hürmüz Boğazı’nda diğer ülkelerin askeri güçlerini devreye alma baskılarını yoğunlaştırdı. Güney Kore Savunma Bakanlığı, ABD'den gelen baskı sonrasında korsanlık ile mücadele için oluşturduğu askeri gücün görev alanını Afrika kıyısından Hürmüz Boğazı'na genişletmeye karar verdiklerini açıkladı. Açıklamada, Hürmüz Boğazı’na gönderilecek askerlerin, ABD liderliğindeki koalisyona katılmayacağı, bağımsız hareket edeceği ve askerlerin temel görevinin, Hürmüz Boğazı'ndaki Güney Kore gemilerini ve vatandaşlarını korumak olacağı kaydedildi. 

Güney Kore'nin korsanlık ile mücadele için bölgeye gönderdiği Chenoghae birimi 2009 yılından bu yana Aden Körfezi bölgesinde bulunuyor. Görev gücü içinde bir detroyer de yer alıyor.

Tahran yönetimi, Basra Körfezi ve çevresindeki güvenliğin bölge ülkeleriyle sağlanması gerektiğini belirtiyor. Bu çerçevede oluşturduğu "Hürmüz Barış Girişimi" adını verdiği plana, Körfez'deki ülkelerin katılmasını istedi. Körfez ülkeleri arasında sadece Katar ve Umman, İran'ın planına ilgi gösterdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler