1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürer: Çiftçiye elektrik iki yılda yüzde 108 zamlandı

Gürer: Çiftçiye elektrik iki yılda yüzde 108 zamlandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin kullandığı elektrik fiyatlarına Ocak 2018-Ocak 2020 döneminde %108 oranında zamlandığını söyledi.

Gürer: Çiftçiye elektrik iki yılda yüzde 108 zamlandı

Enerji Günlüğü - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin kullandığı elektrik fiyatlarına Ocak 2018-Ocak 2020 döneminde %108 oranında zamlandığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada, Ocak 2018-Ocak 2020 döneminde elektrikte fiyat artışının %108'e ulaştığını ve çiftçilerin sulama suyunda kullandıkları enerjinin en önemli girdilerinden biri olduğunu söyledi. Gürer, "Tarımsal üretimde başta sulama olmak üzere, seralarda, hayvansal üretimde elektrik enerjisi önemli bir tarım girdisidir. Tarımsal sulamada üreticilerimizin en önemli sorunlarının başında elektrik fiyatları gelmektedir. Tarımsal sulamada elektrik fiyat artışları, Ocak 2018-2020 döneminde yüzde 108'e ulaşmıştır. Sürekli zamlarla tarımsal sulamada sağlanan fiyat avantajı ortadan kalkmıştır. Tarımda girdi yükünün hafifletilmesi, üretimin sürdürülebilir kılınması bakımından elektrik birim fiyatları düşürülmelidir." dedi. 

FATURALARDAN ENERJİ FONU, TRT KATKI PAYI VE KDV KALDIRILSIN

Gürer elektrik faturalarından alınan enerji fonu, TRT katkı payı ve KDV kaldırılmasını isteyen Gürer, "Elektrikte faturalara yansıyan %1 enerji fonu, %2 TRT payı, %18 KDV kaldırılmalıdır. Elektrikte çiftçi için destek sağlanmalı ve indirimli tarife uygulanmalıdır. Pahalı olmasının yanında bir de zamlanan ilaç, tohum, gübre, mazot ve elektrik çiftçinin sorunlarını katlamıştır. Elektrikle ilgili düzenleme sağlanamazsa gelecek dönemde girdiler nedeniyle üretim yapılamaz hâle gelecektir" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler