1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Has Enerji Mersin’e 7 MW’lık Kızılca HES kuracak

Has Enerji Mersin’e 7 MW’lık Kızılca HES kuracak

Has Enerji, Mersin’in Bozyazı ilçesi sınırları içindeki Kazıklı ve Güldürgü deresi üzerinde yaklaşık 7 MW’lık Kızılca HES kurup işletmeyi planlıyor.

Has Enerji Mersin’e 7 MW’lık Kızılca HES kuracak

Enerji Günlüğü - Has Enerji, Mersin’in Bozyazı ilçesi sınırları içindeki Kazıklı ve Güldürgü deresi üzerinde yaklaşık 7 MW’lık Kızılca HES kurup işletmeyi planlıyor.

Has Enerji Üretim İletim ve Ticaret A.Ş. tarafından Mersin İli, Bozyazı İlçesi, Kızılca Mahallesi ve Gülnar İlçesi, İshaklar Mahallesi sınırları içerisinde Kazıklı ve Güldürgü deresi üzerinde “Kızılca Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi (7,16 MWm/6,81 MWe)’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Kızılca HES binası Güldürgü derenin 700,00 m talveg kotunda, 16,60 m x 18,00 m ebatlarında, temelden 12,30 m yüksekliğinde olacak şekilde planlanıyor. Türbin eksen kotu 702,50 metre olan santralde, cebri boru santrala girmeden önce iki branşmana ayrılacak, her bir branşman çapı 0,60 m olacak. 

YILDA YAKLAŞIK 26 GWh ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Yaklaşık 8,6 milyon dolar değerindeki proje kapsamında, Kızılca-1 Regülatörü ve Kızılca-2 Regülatörleri vasıtasıyla alınacak sular toplam 2.210 m u-PVC Sarmal Boru ve 480 m tünel vasıtasıyla yükleme havuzuna iletilecek ve 570 m uzunluğundaki cebri boru ile santrala (Kızılca HES) düşürülerek yılda toplam 25,84 GWh enerji üretilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler