1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan 2030’da etanol karışım oranını %20’ye çıkaracak

Hindistan 2030’da etanol karışım oranını %20’ye çıkaracak

Hindistan, 2030’da etanol harmanlama hedefini %20 olarak belirledi.

Hindistan 2030’da etanol karışım oranını %20’ye çıkaracak

Enerji Günlüğü - Hindistan, 2030’da etanol harmanlama hedefini %20 olarak belirledi.

Yakıt pazarı olarak dünyanın üçüncü büyük ülkesi olan Hindistan, etanol harmanlama oranını 2030 yılında %20’ye çıkarmayı hedefliyor. Bu da etanol üretim miktarını 10 ila 11 milyar litre düzeyine çıkarmak anlamına geliyor. Hindistan 2020 yılında 1,9 milyar litre etanol üretti. Hükümet, 2022 yılında harmanlama oranını %10’a çıkaracak. 

2012 yılında akaryakıta %0,67 oranında etanol karıştıran Hindistan bu oranı, 2019’da %6,20’ye çıkarmıştı. 2022 yılındaki hedef ise %10; yani 5,5 milyar litre etanol üretimi!

Hükümet politikaları da üretimi desteklemeye yönelince; etanol üretimi ve tüketiminin önümüzdeki yıllarda hızla artması bekleniyor. Hindistan Şeker Değirmencileri Derneği (ISMA) CEO’su Abinash Verma, etanol üretiminin 1,9 milyar litreden 2021'de 3 milyar litreye çıkmasını beklediklerini söyledi. Verma, Hükümetin etanol üretim kapasitesini büyütmeye yönelik destek programları uygulayacağını da bildirdi. 

HEDEFTE KARBON EMİSYONUNU AZALTMAK DA VAR

Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Çin ve Kanada'dan sonra en büyük beşinci etanol üreticisi olan Hindistan, etanol harmanlama programını petrol ithalat faturasını düşürmenin, uluslararası şeker fiyatlarını yükseltmenin ve büyük şehirlerde karbon emisyonlarını azaltmanın bir yolu olarak görüyor.

Abinash Verma’ya göre daha çok etanol üretmek; şeker fazlasını azaltmak anlamına da gelecek. Yurtiçi fazlanın dengelenmesiyle Hindistan’ın şeker ihracatının da daha rekabetçi hale geleceği öngörülüyor. 

HİDİSTAN DEVLETİ ETANOL ÜRETİMİNİ TEŞVİK EDECEK

Hindistan hükümeti 2030 yılına kadar %20 etanol harmanlaması oranını yakalamak istiyor. Bu da yılda 10 milyar ila 11 milyar litre etanol üretimi anlamına geliyor. Hükümet şirketleri etanol üretimine teşvik etmek için finansman desteği de vermeyi planlıyor. 

TAYLAND ELEKTRİKLİ ARAÇLAR LEHİNE FRENE BASTI

Şeker ve etanol üretiminde öne çıkan Tayland da etanol harmanlama oranını arttırıyor. Ancak Tayland hükümeti, elektrikli araçların önünü açmak amacıyla etanol harmanlama oranı hedefini günde 11,3 milyon litreden, günde 7,5 milyon litreye çekti. Tayland’da mevcut etanol tüketimi günde yaklaşık 4,45 milyon litre düzeyinde. Dolayısıyla hükümetin hedefi geriye çekmesi, etanol sektörünün büyümesi için şimdilik bir engel değil. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler