1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pacific Ethanol yakıt üretiminden çekiliyor

Pacific Ethanol yakıt üretiminden çekiliyor

Pacific Ethanol Inc, marka adını ve işkolunu dezenfektan ve hijyen alkolleri üretmek üzere değiştireceğini açıkladı.

Pacific Ethanol yakıt üretiminden çekiliyor

Enerji Günlüğü - Pacific Ethanol Inc, marka adını ve işkolunu dezenfektan ve hijyen alkolleri üretmek üzere değiştireceğini açıkladı.

Biyoyakıtlar ve hidrojen gibi yenilenebilir yakıtların üretimini yapan Amerikalı Pacific Ethanol Inc şirketi, Covid-19 salgını sürecinde başlattığı dezenfektan ve hijyen alkolleri üretimine bütünüyle yönelmek üzere, yakıt üretiminden vazgeçeceklerini açıkladı. Şirket, marka adını da değiştireceklerini bildirdi.  

Şirketten yapılan açıklamada, faaliyet alanında; alkollü içeceklerde ve dezenfektanlarda kullanılan özel alkollere odaklanacak şekilde değişime gidileceği bildirildi. Covid-19 salgını el dezenfektanı ve el hijyenini destekleyen diğer ürünlere olan talebi artırdığı için, Pasifik Ethanol son dokuz ayda tüketici ürünleri için özel alkol üretimini arttırmıştı. 

Şirketin CEO’su Mike Kandris, henüz yeni bir isim telaffuz etmediği demecinde şöyle konuştu, “Şirketimizi yeniden adlandırma kararı, ulaşım yakıtları odaklı bir işten tüketici ürünleri ve içerik odaklı bir işletmeye geçişimizin bir parçasıdır. Bu kararımız tüketici ürünlerinde kullanılan özel alkollerin artık gelirlerimize en büyük katkı sağlayan unsurlar olduğu gerçeğine dayanıyor”.

Pacific Ethanol’ün radikal kararı, birçok rakip şirketin el dezenfektanı üretimine uzun vadeli yatırım yapmasından sonra alındı. Şirket, yeniden yapılanma sırasında yakıt amaçlı etanol damıtma tesisleri dahil olmak üzere atıl kalacak olan tesislerini ya satacak ya da yeni faaliyet alanı doğrultusunda dönüştürecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler