1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Hindistan ve Çin’den OPEC’in gücünü kıracak örgütlenme

Hindistan ve Çin’den OPEC’in gücünü kıracak örgütlenme

Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından Hindistan ve Çin, petrolün fiyatlandırılması ve tedariğinde söz sahibi olabilmek için bir petrol alım kulübü kurmaya hazırlanıyor.

Hindistan ve Çin’den OPEC’in gücünü kıracak örgütlenme

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından Hindistan ve Çin, petrolün fiyatlandırılması ve tedariğinde söz sahibi olabilmek için bir petrol alım kulübü kurmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçılarından ve petrol talebinin büyüme merkezlerinden olan Çin ve Hindistan, ham petrolün fiyatlandırılması ve tedariğinde söz sahibi olmak için bir petrol alım kulübü kurma çalışmaları yürütüyor. OilPrice sitesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Hindistan ve Çin, petrol ihraç eden ülkelerle daha iyi fiyatlarla pazarlık edebilmek için bir 'petrol alıcı' kulübü ‘oluşturmayı görüşüyor. İki ülke OPEC’in küresel petrol piyasası ve fiyatlarındaki belirleyiciliğini azaltmak için ABD’den daha fazla ham petrol ithal etmek istiyorlar.

Kaynaklara göre, Çin ve Hindistan konuyla ilgili birkaç kez üst düzey ziyaretlerde bulundular ve “ham petrolün müştereken tedarik edilmesi” konusunda ilerleme kaydettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler