1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Hitachi Wylfa Newydd NGS’den vazgeçti

Hitachi Wylfa Newydd NGS’den vazgeçti

Japon teknoloji şirketi Hitachi, Birleşik Krallık Galler Bölgesi’nde gerçekleştirmeyi planladığı Wylfa Newydd Nükleer Enerji Santrali projesinden çekildi.

Hitachi Wylfa Newydd NGS’den vazgeçti

Enerji Günlüğü - Japon teknoloji şirketi Hitachi, Birleşik Krallık Galler Bölgesi’nde gerçekleştirmeyi planladığı Wylfa Newydd Nükleer Enerji Santrali projesinden çekildi.

Tokyo merkezli elektronik şirketi Hitachi Ltd Corporation’ın, Birleşik Krallık Galler Bölgesi’nin kuzeyinde yer alan ve özel sektörden yatırımcı bulunamaması nedeniyle geçen yılın başında durdurduğu 20 milyar dolarlık nükleer enerji santrali projesinden çekilmeye hazırlanıyor. Japon Mainichi gazetesine göre, Hitachi Ltd.’nin bu kararı almasında zaten sorunlu olan projeye ülkenin eskiyen atom filosunu değiştirme çabasının da eklenmesi etkili oldu. 

Geçtiğimiz ay şirketin projeyi yeniden işler hâle getirmek için Birleşik Krallık hükümetiyle görüşmelere başladığı belirtilmişti. Hitachi’nin bağlı ortaklığı Horizon Nuclear Power tarafından sürdürülen görüşmelerin ciddileştiği ve yeni bir finansal model üretildiği takdirde Wylfa Newydd santralinin tekrar harekete geçebileceği kaydedilmişti.

Britanya’nın elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşılaması öngörülen santral dışında hâlihazırda Birleşik Krallık kapsamında planlanmış olan beş santral daha bulunuyor. Bunlardan Wylfa’nın da aralarında bulunduğu üç santral terk edilmiş hâldeyken daha çok güneyde konumlanmış olan diğer üç santral ise Fransız enerji şirketi EDF ve Çinli şirket CGN ile anlaşmalı olarak kuruluyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler