1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Hükümet enerji işçisine yüzde 5 zam önerdi

Hükümet enerji işçisine yüzde 5 zam önerdi

Hükümet, aralarında enerji sektörü çalışanlarının da yer aldığı kamu işçilerine yüzde 5+4 zam önerdi, Türk-İş bunu “kabul edilemez” buldu.

Hükümet enerji işçisine yüzde 5 zam önerdi

Enerji Günlüğü - Hükümet enerji çalışanlarının da aralarında yer aldığı 200 bin kamu işçisine bu yılın ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 4 zam önerdri, Türk İş bu teklifi “kabul edilemez” buldu.  

Enerji sektörü çalışanlarının da aralarında yer aldığı kamuda çalışan 200 bine yakın işçiye 2019 ve 2020’yi kapsayan iki yıllık dönemde uygulanacak ücret artışlarının belirleneceği Toplu İş Sözleşme sürecinde taraflar ikinci kez bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay toplantı çıkışında bir açıklama yaparken, hükümetten kabul edemeyecekleri bir teklif geldiğini açıkladı. 

HÜKÜMETTEN YÜZDE 5+4 TEKLİFİ

Hükümetin 3500 TL altında maaş alan kamu işçisine 60 TL artış, tüm işçilere ise 2019’un ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 4 ücret artışı teklif edildiğini kaydeden Atalay “Bunun müzakere edecek konuşacak bir tarafı yok. İki senede elektriğe yüzde 50 zam, çaya şekere yüzde 45 civarında zam var. Enflasyonun yüzde 17 olduğu yerde diyorlar ki bize yüzde 5. Biz de teşekkür ettik sayın bakana. Biraz sonra Kamu Koordinasyon kurulu bizi bekliyor. ama teklifin kabul edilir ve oraya götürülür bir yanı da yok. Durum bundan ibaret” dedi. 

ATALAY: YA İMZALAŞACAĞIZ YA GREV 

Sürecin masa başında tamamlanmasını istediklerini, greve gidilmesini arzu etmediklerini ifade eden Türk İş Başkanı Ergün Atalay, “Ağustos sonuna kadar ya imzalayacağız ya da grev. Yasalar ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Teklifin kabul edilecek bir yanı yok” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiriyor. Toplu sözleşme sürecindeki ilk görüşme geçen hafta yapılmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler