1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hun Yenilenebilir tesislerini GES ilaveli hibrit santrale dönüştürecek

Hun Yenilenebilir tesislerini GES ilaveli hibrit santrale dönüştürecek

Hun Yenilenebilir, Salihli’deki biyokütle elektrik tesisi ve Erzurum’daki HES tesislerine yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi kullanacak.

Hun Yenilenebilir tesislerini GES ilaveli hibrit santrale dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Hun Yenilenebilir, Salihli’de bulunan biyokütle elektrik santrali ve Erzurum’da bulunan hidroelektrik santralleri için kapasitelerinin yüzde 15’i kadar GES ilavesi yapacağını duyurdu.

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ, Salihli’deki 10MW kapasiteli biyokütle elektrik santraline ve Erzurum il sınırlarında bulunan toplam 26.1MW kapasiteli Bağbaşı ve Büyükbahçe Hidroelektrik Santral (HES) tesislerine yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali (GES) ilavesi yapma amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yapmıştı.

Şirket, biyokütle tesisi için kurulu gücün yüzde 15'ine tekabül eden 1.5MW kapasiteli yardımcı kaynak GES projesinin onay aşaması tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Hun Yenilenebilir, daha önce Erzurum'daki HES tesisleri için yaptığı yüzde 15 yardımcı kaynak GES kapasite arttırımı başvurusunu geri çekerek, her bir HES tesisi için 9.99MW kapasiteli yardımcı kaynak GES tesisi kurulum izni başvurusu yaptı. Ayrıca biyokütle tesisine 1.5 MW yardımcı kaynak kapasitenin devreye alınması ile birlikte Hun Yenilenebilir, ilave 8.5 MW yardımcı kaynak GES kurulum izin başvurusu yapmış olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler