1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hun Yenilenebilir 15 proje için lisansa başvurdu

Hun Yenilenebilir 15 proje için lisansa başvurdu

Hun Yenilenebilir’in bağlı ortaklıkları 900 MW kurulu gücünde 15 ayrı depolamalı GES projesi için ön lisans başvurusu yaptığını açıkladı.

Hun Yenilenebilir 15 proje için lisansa başvurdu

Enerji Günlüğü - Hun Yenilenebilir’in 3 farklı bağlı ortaklıkları toplamda 15 proje için lisans başvurusu yaptı. On proje için toplamda 900 MW kurulu güce sahip ola bu projeyle birlikte şirketin toplam güneş kurulu gücü 966 MWp seviyesine yükselti.

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin yaptığı açıklamaya göre, şirketin 3 farkı bağlı ortaklığı sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji teknolojilerine daha fazla yatırım yapmak amacıyla 15 ayrı depolamalı güneş enerjisi santrali (GES) için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) ön lisans başvurusunda bulundu. Şirket, mevcut kapasiteye ilave edilecek 15 ayrı depolamalı GES projesinin 900 MW kurulu güce sahip olacağını bildirdi.

ÖN LİSANS BAŞVURUSU YAPILMIŞ BAĞLI ORTAKLIKLAR

Hun Yenilenebilir’in bağlı ortaklıklarından birisi olan Aton Endüstri Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ 5 ayrı projeyle 350 MW depolamalı GES lisans için başvuru yaptı. Diğer bir bağlı ortaklık Yaprak Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ise 4 farklı projeyle 250 MW depolamalı GES için lisansı istedi. Koçbey Enerji AŞ’nin de toplamda 6 ayrı proje ile 300 MW kurulu güç seviyesinde ön lisans başvurusu oldu.

2022 yılı kapsamında toplam kurulu gücü 103,22 MWp seviyesinde olan Hun Yenilenebilir, toplam kurulu gücünün içinde GES portföyünde toplam kurulu gücünün 66,62 MWp olduğunu aktardı. Söz konusu 15 ayrı depolamalı güneş enerji santrali projeleri ile birlikte şirket, 900 MWp ilave güneş enerji santrali yatırımı ile güneş enerjisi santrali kurulu gücünü 966,62 MWp’ye, toplam portföy kurulu gücünü ise 1003,22 MWp güce ulaşması ve 900 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi kurulması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler