1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IC İçtaş`tan tahvil ihracı

IC İçtaş`tan tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim ve dağıtımının önemli oyuncularından IC İçtaş, 135 milyon TL'lik tahvil ihraç etti.Türkiye’nin önde gelen enerji...

IC İçtaş`tan tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim ve dağıtımının önemli oyuncularından IC İçtaş, 135 milyon TL'lik tahvil ihraç etti.

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding AŞ, 135 milyon TL tutarındaki ilk Türk Lirası özel sektör tahvil ihracını 2 yıl vadeli olarak gerçekleştirdi.

Tahvil ihracı, yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun danışmanlığında gerçekleştirildi.

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding’in iştiraki olan IC İÇTAŞ Enerji için 75 – 125 milyon TL aralığında çıkılan ihraçta yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle hedeflenen rakamın üzerine çıkıldı.

1998 yılında Türkiye enerji sektöründe faaliyetlerine başlayan, IC İÇTAŞ Enerji, elektrik üretiminde 1.325 MW'lik kurulu güce sahip. IC İÇTAŞ Enerji Grubu, Trakya Bölgesi’nin elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerini (TREDAŞ & TREPAŞ) de bünyesinde bulunduruyor.

IC İçtaş Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen "Yatırımcı ilişkilerimizi ve fonlama tabanımızı çeşitlendirerek örnek teşkil edecek bir işlemle sermaye piyasalarına liderlik etmeyi hedefledik. Grubumuzun sermaye piyasalarına ilk adımını attığı bu ihracımızla geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmış kaliteli bir talep kompozisyonu yakalamayı başarmaktan son derece memnunuz" dedi.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü ise "Zor piyasa şartlarında oldukça başarılı bir işlem gerçekleşti, yatırımcı tabanının IC İçtaş Enerji’ye ilgisi son derece yüksekti. Enerji sektörü için de çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu finansman işleminde IC Grubuna destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler