1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bayraktar: 6 bin 600 hektar maden sahası rehabilite edildi

Bayraktar: 6 bin 600 hektar maden sahası rehabilite edildi

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, rehabilite edilen 6 bin 600 hektar maden sahasına 18 milyon ağaç dikildiğini söyledi.

Bayraktar: 6 bin 600 hektar maden sahası rehabilite edildi

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye genelinde 6 bin 600 hektarlık maden sahasının rehabilite edildiğini ve bu sahalarda toplam 18 milyon ağaç dikildiğini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Madencilik Meclisi’nin toplantısında yaptığı konuşmada; Türkiye genelinde 6 bin 600 hektarlık maden sahasının rehabilite edildiğini ve bu sahalarda toplam 18 milyon ağaç dikildiğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye genelinde rehabilite edilmiş maden sahalarıyla ilgili projenin sonuçlarını açıkladı. İnsan odaklı bir madencilik anlayışını kendilerine rehber edindiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, “Bugüne kadar yapılan üretim faaliyetlerinde 6 bin 600 hektarlık alanın yeniden rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikildiğini tespit etmiş durumdayız” dedi.

İNSAN ODAKLI MADENCİLİK

Bakan Bayraktar, madenciliğin büyük riskler barındıran emek yoğun bir sektör olduğunu kaydederek “Önce insan! İnsan odaklı madencilik, sonra çevre, sonra da katma değerli bir madencilik anlayışını, bir prensibi kendimize adeta rehber edindik” diye konuştu.

“SON 10 YILDA YILLIK 758 MİLYON TON MADEN ÜRETİMİ”

Türkiye’de son 10 yılda yıllık ortalama 758 milyon ton maden üretimi yapıldığını ifade eden Bakan Bayraktar, “22 yıldır olduğu gibi önceliğimiz sanayimizin ihtiyaç duyduğu madenleri mümkün olan en üst seviyede kendi imkanlarımızla, yerli kaynaklarımızla karşılamak, öz kaynaklarımızı çıkarmak, ekonomiye bunları kazandırmak. Çünkü şuna inanıyoruz. Milli maden mücadelesi diyorum. Bu bir mücadele. Bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAPEG REHABİLİTASYON PROJESİ YÜRÜTÜYOR”

Dünya iklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele ederken, sorumlu madencilikle ilgili planlamalar yaptıklarını anlatan Bakan Alparslan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü, “Maden ve Petrol İşler Genel Müdürlüğünün (MAPEG) yürüttüğü; Türkiye geneli rehabilite edilmiş maden sahaları ve madencilik sosyal sorumluluk çalışmalarının tespiti projesi var. Bu anlamda bugüne kadar yapılan üretim faaliyetlerinde 6 bin 600 hektarlık alanın yeniden rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikildiğini tespit ettik”.

NADİR TOPRAK ELEMENTİ YATIRIMLARI

Türkiye’de madenciliğin, çevre karşıtı değil, çevreye duyarlı bir anlayışla yürütüldüğünü vurgulayan Bayraktar, “Ama bu yaptıklarımız sadece yapacaklarımızın teminatı diyelim. Daha iyi olması lazım. Rehabilitasyon projelerinin doğru bir şekilde hayata geçmesini takip etmemiz gerekiyor” dedi ve sözlerini şu ifadelerle tamamladı, “Nadir toprak elementleri ekonomik, iktisadi değerden ziyade stratejik açıdan çok büyük bir öneme haiz. Ülkemizi dünya liginde çok üst yere taşıyacak bu alanda çok hızlı bir şekilde bu yatırımları gerçekleştirebilmemiz lazım”.

Önceki ve Sonraki Haberler