1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kayen Heta Enerji Erzurum'daki 11,7 MW'lık HES'i işletmeyi planlıyor

Kayen Heta Enerji Erzurum'daki 11,7 MW'lık HES'i işletmeyi planlıyor

Enerji Günlüğü – Kayen Heta Enerji Erzurum'da kurulumunu tamamladığı 11,7 MW kurulu gücünde Büyükbahçe Hidroelektrik Santrali'ni işletmeyi planlıyor. Kayen...

Kayen Heta Enerji Erzurum'daki 11,7 MW'lık HES'i işletmeyi planlıyor

Enerji Günlüğü – Kayen Heta Enerji Erzurum'da kurulumunu tamamladığı 11,7 MW kurulu gücünde Büyükbahçe Hidroelektrik Santrali'ni işletmeyi planlıyor. 

Kayen Beta Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum ili, Tortum ilçesi, Katıklı Çayı üzerinde 12,10 MW (12,1 MWm/ 11,7 MWe) kurulu güce sahip “Büyükbahçe Regülatörü ve HES Projesi”nin  işletilmesi planlanıyor. 

Ekonomik ömür 50 yıl olan santralden yılda yaklaşık 33.08 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor. 

PROJENİN DAVA DOSYASI KABARIK

Proje bedeli 24.874.709 TL olarak belirlenen projede “ÇED Gerekli Değildir” kararına istinaden izinlerin alınmasıyla 2011 yılında inşaat faaliyetlerine başlanılarak 2014 yılında inşaat işlemleri tamamlanarak geçici kabulu yapıldı. Ancak 2009 yılında açılan dava sonucu “ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edilerek ÇED Süreci başlatıldı. ÇED olumlu kararı verilmesiyle bu kararlar da iki ayrı davaya konu edildi ve bu karar da iptal edildi. Bunun üzerinde yeniden ÇED Raporu hazırlandı.

PROJE İÇİN İDK TOPLANTISI YAPILACAK

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Büyükbahçe Regülatörü ve HES projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme toplantısının 1 Nisan'da yapılacağını duyurdu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler