1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erzurum’daki Büyükbahçe HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Erzurum’daki Büyükbahçe HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Kayen Beta Enerji, 93 milyon TL yatırımla Erzurum’daki Büyükbahçe HES’e yardımcı kaynak olarak 10 MW’lık güneş enerji santrali kuracak.

Erzurum’daki Büyükbahçe HES güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Erzurum’un Tortum ilçesinde işletilmekte olan Büyükbahçe HES’e yardımcı kaynak olarak 10 MW’lık güneş enerji santrali kurulacak. 

Kayen Beta Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum İli, Tortum İlçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan 11,7 MW kapasiteli Büyükbahçe Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) birden çok kaynaklık üretim tesisine dönüştürülecek. Santrale yardımcı kaynak olarak santral sahası içindeki yaklaşık 15 hektarlık alanda 9,99 MW kurulu güçte güneş enerji santrali (GES) kurulup işletilecek. Böylece santralin toplam kurulu kapasitesi 22,09 MWm, 11,7 MWe olacak. 

93 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak güneş enerji santralinde 18181 adet fotovoltaik panel, 100 adet invertör kullanılacak. Ayrıca 5 adet 2 MW trafo kurulacak. Santralde yılda 13.000 MWh elektrik üretilecek ve üretilen elektrik mevcutta bulunan HES işletmesine ait trafoya bağlanılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler