1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Nisan ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi   

TEİAŞ Nisan ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi   

Nisan ayında toplam 16 adet lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusu bölgesel kapasite kısıtı nedeniyle teknik değerlendirmeye alınmadı.

TEİAŞ Nisan ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi   

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, kapasite tahsisleriyle ilgili olarak T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından alınan karar kapsamda “İletim Seviyesi Kalan Kapasite Tablosu” ve Nisan ayı "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği İletim Sistemine Bağlantı Başvuruları Evrak Değerlendirme Raporu”nu yayınladı. Buna göre, 1 Ekim-29 Şubat arası iletim gerilim seviyesinde toplam 34 MW kapasite kaldı. 

Lisanssız elektrik tesislerinin iletim sistemine bağlantısı için 2024 yılı Nisan ayında 26 başvuruyu değerlendiren TEİAŞ, bu başvurulardan toplam 16 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu olumlu olarak değerlendirdi. Ancak bölgesel kapasite kısıtı nedeniyle teknik değerlendirmeye alınmadı. 3 başvuru için ise evrak ve teknik değerlendirme sonucu olumlu olup Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'nün görüşü doğrultusunda sistem bağlantı görüşü verilecek.

7 başvuru da bölge kapasitesi kısıtından dolayı Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmeliğin Madde-14 (6) hükmü doğrultusunda yapılan öncelik sıralaması sonucu sisteme bağlantı hakkı kazanamadı. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler