1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Afyon'a 88 MW'lık rüzgar santrali kurulacak

Afyon'a 88 MW'lık rüzgar santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - İzdem Enerji, Afyonkarahisar'da toplam 88 MW kurulu güce sahip Revize Afyon -2 RES kurmayı planlıyor. İzdem Enerji Yatırım Üretim...

Afyon'a 88 MW'lık rüzgar santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - İzdem Enerji, Afyonkarahisar'da toplam 88 MW kurulu güce sahip Revize Afyon -2 RES kurmayı planlıyor. 

İzdem Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Sandıklı-Dinar-Şuhut ve Kızılören İlçeleri sınırları içerisinde şahıs, orman arazisi, mera ve hazine arazisi vasfındaki arazilerde rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla 53 adet rüzgar türbininden oluşan bir santral kurulup işletilmesi planlanıyor. 

272.500.000 TL bedelli  proje kapsamında Dinar İlçesinde 5 adet türbin, Sandıklı İlçesinde ise 48 adet türbin ve Şalt Merkezi yer alacak. Santral sahası ise Sandıklı, Dinar, Şuhut ve Kızılören ilçeleri sınırları içerisinde kalacak, ancak Şuhut ve Kızılören İlçeleri sınırları içerisinde türbin ve şalt sahası yer almayacak. 

Proje kapsamında 53 adet rüzgar türbini ile yılda 316.000.000 kWh enerji elde edilmesi ve elektriğin enerji nakil hattı ile tek hat şemasına uygun olarak Sandıklı TM bağlantı noktasına iletilmesi planlanıyor. 

Projenin inşaat aşaması kapsamında 70 kişi, işletme aşamasında ise 12 kişinin çalıştırılması planlanıyor. 

HALKIN KATILIM TOPLANTISI YAPILACAK

Projeye ilişkin halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 03/05/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler