1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. IC Enterra, İtalya’da enerji yatırımlarına hazırlanıyor

IC Enterra, İtalya’da enerji yatırımlarına hazırlanıyor

IC Enterra, yurt dışına açılma hedefi kapsamında İtalya’da yenilenebilir enerji alanında yatırımlar yapmak üzere bir yapılanmaya gidiyor.

IC Enterra, İtalya’da enerji yatırımlarına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - IC Holding şirketilerinden IC Enterra tarafından yapılan açıklamada, bir süredir devam eden incelemeler sonrasında İtalya’da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlandığı bildirildi. 

Açıklamaya göre, İtalya’da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere yeni bir şirket kurmak ya da var olan şirketlerin hisselerini devralmak üzere Genel Müdür Taşkın Kızılok yetkilendirildi.

“YURTDIŞI OLANAKLAR KONUSUNDA UZUN SÜREDİR İNCELEMELERİMİZ SÜRÜYORDU”

Yenilenebilir enerji alanında yurtdışında da var olmak amacıyla uzun zamandır farklı ülkelerde incelemelerinin sürdüğünü ifade eden IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, “Halka arz sürecinde de sektördeki uzmanlığımızı Türkiye’nin dışına taşıma, küresel ölçekte yenilenebilir enerji projelerini hayata geçirme hedefimiz olduğunu yatırımcılarımızla paylaşmıştık. Bu yönde yaptığımız çalışmalarda, piyasa koşulları, kaynak verimliliği gibi ana kriterleri dikkate aldığımızda İtalya öne çıktı. Yönetim Kurulumuz tarafından verilen yetki doğrultusunda İtalya’da yenilenebilir enerji alanında yatırımlar yapmak üzere bir yapılanmaya gideceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler