1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Dünya petrol arz güvenliği risklerinden daha az etkilenecek

IEA: Dünya petrol arz güvenliği risklerinden daha az etkilenecek

IEA, petrol piyasalarındaki değişiklikler nedeniyle önümüzdeki yıllarda dünyanın petrol arz güvenliği konusunda ortaya çıkan bazı risklerden çok daha az etkileneceğini öngörüyor.

IEA: Dünya petrol arz güvenliği risklerinden daha az etkilenecek

Enerji Günlüğü - IEA, petrol piyasalarındaki değişiklikler nedeniyle önümüzdeki yıllarda dünyanın petrol arz güvenliği konusunda ortaya çıkan bazı risklerden çok daha az etkileneceğini öngörüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Suudi Arabistan’da son dönemde petrol tesislerine yönelik saldırılar sonrası gündeme gelen petrol arz güvenliği konusunda bir değerlendirme yayınladı. Ajans, Suudi Arabistan’daki son saldırıların, piyasalarda yeterli arz olduğunda bile dünyanın petrol arz güvenliğinin garantide olmadığının keskin bir hatırlatması olduğunu belirtti. Bununla birlikte petrol arzındaki bu tür bir aksaklıkların petrol piyasalarındaki değişiklikler nedeniyle, bir başka deyişle diğer enerji kaynaklarına daha hızlı geçişlerin yaşanması nedeniyle daha az etkili olabileceği de kaydedildi.

Kasım ayında yayınlanacak olan 2019 Dünya Enerji Görünümü (WEO) Raporu’nda küresel petrol arz güvenliğinin 2040 yılına kadar bazı riskler karşısında daha esnek olacağını öngörüldüğü belirtilen açıklamada, buna rağmen petrolün enerji bileşimindeki payının son derecek yüksek olduğu hatırlatıldı. 1974 yılında enerji bileşimindeki payı yüzde 45 olan petrolün şu anda yüzde 31’e indiği kaydedildi. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler